VIDEO Edward Iordănescu: Obiectivul e EURO-2024; în cazul unui loc 3 în Liga Naţiunilor vedem dacă putem continua

VIDEO Edward Iordănescu: Obiectivul e EURO-2024; în cazul unui loc 3 în Liga Naţiunilor vedem dacă putem continua

Tehnicianul Edward Iordănescu a declarat, marţi, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial în funcţia de selecţioner, că obiectivul său la echipa naţională este calificarea la EURO 2024, dar şi că un loc 3 în clasamentul grupei din Liga Naţiunilor ar putea duce la o reziliere a contractului său cu Federaţia Română de Fotbal.

"Obiectivul este calificarea la Campionatul European, dar există şi unul intermediar, ceea ce înseamnă Liga Naţiunilor. Şi din punctul meu de vedere e un obiectiv firesc, pentru că el afectează într-o manieră importantă tragerea la sorţi şi şansele de a ne califica. Obiectiv intermediar înseamnă un loc anume în Liga Naţiunilor şi vă spun sincer că ţinta este locul întâi în grupă. Eu am văzut deja şi un număr de meciuri cu fiecare adversar din grupă (n.r. - Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Muntenegru) şi pot spune că ţintim primul loc, pentru că aceasta este mentalitatea corectă. Cred că va fi o grupă echilibrată, însă am mare încredere în potenţialul fotbalistului român şi în marja de creştere a echipei naţionale. Aşa că obiectivul principal va fi locul întâi. Există şi posibilitatea locului 2, dar în acest caz sper ca semnalele să fie foarte bune pentru viitor. În situaţia în care naţională ar termina pe locul 3, atunci ne vom aşeza, vom face o analiză şi vom vedea în ce condiţii putem să continuăm", a spus Iordănescu.

Acesta a menţionat că în contractul său există o clauză de reziliere, dar nu a dorit să o dezvăluie.

"Prima discuţie cu federaţia a fost în luna decembrie, mai exact la începutul lunii decembrie. A fost o discuţie principială despre disponibilitatea mea de a intra în posibile negocieri. Apoi au fost patru sau cinci întâlniri în care am bifat aspectele importante precum şi cele tehnice. Există o clauză de reziliere a contractului, dar ea este confidenţială. Dar dacă se află ar putea fi cu ghinion. Pentru că ultima oară când s-a aflat nu am mai reuşit să o accesez (n.r. - la FCSB), aşa că e mai bine să nu se afle", a menţionat el.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e