VIDEO Emoționantul monolog al primarului Vasile din Las Fierbinți

VIDEO Emoționantul monolog al primarului Vasile din Las Fierbinți

Vasile, primarul din Las Fierbinți, din serialul omonim difuzat de PRO TV, interpretat de actorul Gheorghe Ifrim, trage o concluzie dureroasă în episodul special difuzat în prima zi de Crăciun despre realitatea din România, o țară care funcționează ca printr-o minune din cauza „balaurului” care este în toată țara, referindu-se la sărăcia care apasă mai mulți oameni ca niciodată după 1989, și a gargărei politicienilor, amintind de diverse proiecte care rămân doar pe hârtie, cum ar fi România educată, autostrăzile, școlile și spitalele noi promise de autorități.

Primarul Vasile din Las FierbințiFoto: Captura video

„Voi credeți că e ușor să fii primar? Vă spun eu. Nu e”, își începe primarul Vasile monologul din Las Fierbinți. „Când am intrat în politică, am vrut să fac bine. Nu mie, celor care m-au votat. Și nu doar lor. Tuturor. Adică vouă. Numai că și în politică socoteala de acasă nu se potivește cu aia din târg. M-am lovit de oameni vechi și mai mari în funcție ca mine care nu m-au lăsat să fac bine pentru voi dacă nu făceam mai întâi bine pentru ei”, continuă edilul.

Vasile le spune sătenilor că în felul acesta omul care a venit în fața lor înainte de alegeri nu a mai existat, ajunând să fie „rău, laș, mincinos”.

Vasile le poveștește că a mințit când cineva l-a întrebat dacă există un „balaur” în mica lor localitate, spunând cu amar că monstrul din basme este în întreaga Românie.

„Un balaur care ne mănâncă zilele: sărăcia!”

„Când era bine în Europa, la noi era rău. Acum e rău în Europa și la noi e și mai rău!”, crede primarul din Las Fierbinți, care susține că balaurul trebuie învins împreună cu toată clasa politică din România.

Edilul îți continuă monologul spunând că s-a săturat de gargara politicienilor, inclusiv de a lui, făcând referire la proiecte ambițioase despre care liderii au tot vorbit, dar nu au făcut nimic.

„România educată? Gargară! Fără bani ce educație să faci? Mii de kilometri de autostrăzi? Gargară! Sute de spitale noi? Gargară! Școli noi? Gargară!”, spune cu amărăciune Vasile.

„România funcționează printr-o minune”

Primarul din Las Fierbinți ajunge la concluzia că România este o minune pentru că funcționează fără prea multe lucruri.

„E o mine că încă mai există pe hartă. Numai printr-o minune mai merg trenurile pe șinele astea vechi și neschimbate de 50 de ani. Numai printr-o minune nu mai avem încă 10 Colectiv. Numai printr-o minune nu avem 10 Materinitatea Giulești. România merge printr-o minune, nu merge după un plan, după un manual pentru că nu există niciun sistem, nicio regulă totul se face după ureche”, continuă Vasile, care susține că regulile sunt făcute după cum bate vântul și în funcție de cât de mare este „foamea de bani”.

Iar minunea aceasta din România funcționează de zeci de ani din cauza oamenilor politici.

Primarul Vasile își cere iertare în noaptea de Crăciun în fața localnicilor, aceștia fiind siderați de gestul făcut de cel care conduce micul sat din Munteania.

Polițistul Robi, interpretat de actorul Leonid Doni, îl felicită pe primarul Vasile la sfârșitul monologului, spunându-i că „nu e prost”. că de fapt cu acest discurs și-a câștigat viitorul mandat, o ideea mai bună decât să dea găleți, ulei sau faină, edilul fiind trist că nu a fost crezut sincer.

„Blestem de politician, asta e! Orice ați zice, nu vă crede nimeni”, îi răspunde senin Robi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă