VIDEO „Este imposibil să nu fi știut”/Avocata Mariana Ștefan dezvăluie cine sunt vinovații pentru tragedia de la Crevedia

VIDEO „Este imposibil să nu fi știut”/Avocata Mariana Ștefan dezvăluie cine sunt vinovații pentru tragedia de la Crevedia

Avocata Mariana Ștefan a fost invitata Laurei Duță la „Culisele Justiției” difuzată pe dcnews.ro , unde dezvăluit cine se face vinovat de exploziile de la stația GPL din Crevedia.

Avocata Mariana Ștefan a spus în cadrul emisiunii „Culisele Justiției” că primarul din Crevedia, Florin Petre, știa de activitatea firmei GPL, iar administratorul nu trebuia să își desfășoare activitatea, în condițiile în care nu avea autorizație.

„Nu ai cum să nu observi ca primar că acolo se desfășoară o activitate economică”

„Este imposibil ca primarul să nu fi știut. Acolo era un skid GPL. Skidul GPL este acea instalație care se vede. Este la suprafață. Vin mașinile și alimentează acel skid GPL. Nu ai cum să nu observi ca primar că acolo se desfășoară o activitate economică. Nu ai cum ca administrator de societate comercială, în condițiile în care nu ai autorizație, să îți desfășori în continuare activitatea.

Este o ignorare totală a legii, o nesimțire juridică. Eu știu că nu și-au dorit să moară oameni în urma activităților lor, dar nu au luat minimele măsuri și nu au prevăzut că este posibil ca la temperaturi de peste 40 de grade, în condițiile în care nu ai cum să răcești acea stație GPL, să nu se întâmple și o mare nenorocire.

Este vorba despre o tragedie foarte mare, dar este vorba și de corupție, de ignorarea dispozițiilor legale și, nu în ultimul rând, este vorba că nimeni nu știe ce are de făcut, nici anterior unui astfel de eveniment ca muncă de prevenire, nici ulterior”, a spus avocata Mariana Ștefan în cadrul emisiunii „Culisele Justiției”.

„Primarul nu știa, cu ghilimelele de rigoare, că în comuna sa există un skid GPL care funcționează”

„Am văzut că a ieșit un om politic, nu mai știu dacă domnul Rafila, și a spus că la ISCIR nu cunoșteau de unde să apuce problema. Nu era treaba ISCIR acolo. ISCIR nu poate să facă autorizări, doar dacă i se solicită. Asta este treaba ISCIR, ei merg pe teren și fac autorizări. Merg pe teren acolo unde știu că există stații sau măcar au un denunț formulat. În condițiile acestea, primarul nu știa, cu ghilimelele de rigoare, că în comuna sa există un skid GPL care funcționează. Nu există așa ceva.

Nu s-au respectat distanțele minime de locuințe, de școli. E bine că nu s-a întâmplat ceva mai grav. Probabil că se vor formula mai multe plângeri. Sunt multe dosare penale, dar avem nevoie să fie aplicată legea cu celeritate. Dacă legea se va aplica peste 5 sau 7 ani când s-a uitat de eveniment, atunci nu mai este eficiență”, a declarat avocata Mariana Ștefan în cadrul emisiunii „Culisele Justiției”.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?