VIDEO Europarlamentarii, în hohote de râs la discursul lui Dacian Cioloş în plenul de la Strasbourg

VIDEO Europarlamentarii, în hohote de râs la discursul lui Dacian Cioloş în plenul de la Strasbourg

Europarlamentarii, în hohote de râs la discursul lui Dacian Cioloş în plenul de la Strasbourg. Noul președinte al PE David Sassoli s-a numărat și el printre cei care au râs în timpul discursului lui Dacian Cioloș, părând să îl întrebe „Ce am văzut aici?”.

Dacian Cioloş a avut parte, miercuri, de un moment neplăcut în plenul de la Strasboourg. Discursul lui a fost întrerupt de râsetele zgomotoase ale eurodeputaţilor, atunci când liderul Renew Europe a vorbit despre un proiect prin care deciziile de la nivel european să fie aduse mai aproape de cetăţeni, relatează Digi24.

Dacian Cioloș: „În grupul Renew Europe veţi avea un partener. Vă propunem chiar de la început şi propunem partenerilor noştri proeuropeni, proiectul unei conferinţe pentru viitorul Europei în care putem să aducem Europa mai aproape de cetăţeni. În care să putem să ne asigurăm că nu negocierile de culise sunt cele care determină figurile proeminente care trebuie să conducă Europa şi cetăţenii pot să se exprime din acest punct de vedere. Veţi avea susţinere din partea noastră (este întrerupt de râsete). Asta o să facem dragi colegi… Asta o să facem împreună pentru că trebuie să dăm posibilitatea ca ceea ce spunem în acest parlament să şi facem în relaţie cu cetăţenii. Şi veţi avea în Renew Europe un partener pentru acest proiect”.

Rafala de râsete a venit pentru că, deşi preşedintele Macron şi grupul condus de Dacian Cioloş au fost principalii adversari ai procesului prin care candidaţii pentru şefia Comisiei Europene erau aleşi şi prezentaţi de familiile europene înainte alegerile europarlamentare, liderul Renew Europe propune acum un proiect care „să aducă Europa mai aproape de cetăţeni”, după ce principalele funcţii europene au fost alese prin „jocuri de culise”, la care Cioloş însuşi a participat.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

2 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

3 Laura Codruța Kovesi lovește într-o mare rețea de fraudare a fondurilor europene din România. Ofițerii Parchetului European fac percheziții în țara no…

4 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

5 Oleg Deripaska: Războiul din Ucraina, „o eroare colosală” / Declarații de o virulență rară făcute de apropiatul lui Putin