VIDEO Exploziile s-au auzit și la Galați/Momentul în care o dronă rusească a lovit portul Reni

VIDEO Exploziile s-au auzit și la Galați/Momentul în care o dronă rusească a lovit portul Reni

Sâmbătă spre duminică rușii au atacat sudul regiunii Odesa cu 25 de drone kamikaze Shahed. Forțele aeriene ucrainene au distrus 22 de drone, în schimb două persoane au fost rănite, iar un incendiu a pornit în urma exploziilor care s-au auzit și la Galați. Imagini cu momentul atacului asupra portului Reni au apărut pe rețelele de socializare.

Momentul imediat dupa ce drona ruseasca a explodat in portul ReniFoto: Captura video

O filmare arată cum o persoană, care ține camera, se aruncă într-o canalizare pentru a scăpa de efectele exploziei unei drone, apoi cum iese și filmează din nou momentul în care izbucnește un incendiu.

Directorul Căpităniei Zonale Galați, Vlădut Brînză, spune cu privire la atacurile rusești cu dronă din porturile regiunii Odesa că a fost sunat la prima oră de către cei care erau de serviciu la Căpitănia Galați, fiind anunțat că au fost 4-5 explozii, dintre care 3 s-au resimțit prin vibrații, similar unui cutremur.

„Ca și cetățean simt emoție după fiecare val de atacuri, fiind în proximitatea țării. Și ceilalți colegi de muncă au trăiri asemnănătoare. Nu ar fi bine din punct de vedere să se apeleze la măsuri radicale”, a spus Vlăduț Brînză, directorul Căpitaniei Zonale Galati, în contextul în care nicio navă nu a fost afectată.

„Au fost zgomote infernale care mi-au zgâlțâit serios geamurile în noaptea asta, după ora 02.00. Cred că o serie de 4-5, în interval de o oră sau poate mai puțin. Imediat, gândul mi-a fugit la orașul Reni, cel mai apropiat de noi, fapt confirmat dimineață la un post de televiziune. Au fost bombardate orașele dunărene Reni și Ismail. Asta ca să nu mai aud teorii idioate, conspiraționiste că e "liniște" în Ucraina. Vă dați seama ce trăiesc ucrainenii, dacă și de la 20 kilometri zgomotul bombelor te înspăimântă”, a scris pe Facebook Bogdan Radu Brînzan, vocea Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu”, citat de Viața Liberă.

Ministerul rus al Apărării a spus, potrivit Interfax, că un grup de drone rusești a lovit cu succes depozitele de combustibil din portul Reni, aflat în apropiere de România, folosit de armata ucraineană, relatează Reuters și AFP. Asta, deși Kievul a spus că dronele au atacat infrastructură aparținând „industriei civile”.

„În această noapte, forţele aeriene ruse au executat o lovitură grupată cu drone asupra unor depozite de carburant utilizate pentru reaprovizionarea echipamentelor militare ucrainene, în portul Reni', a transmis Ministerul Apărării de la Moscova.

Acesta a dat asigurări că obiectivul loviturii a fost „atins” şi toate ţintele lovite.

Potrivit biroului procurorului general al Ucrainei, „inamicul a atacat infrastructuri industriale civile din regiunea Dunării”. „Atacul a făcut doi răniţi, care au fost spitalizaţi”, a indicat pe Telegram sursa citată.

Procuratura Generală a Ucrainei a scris pe Telegram că forțele ucrainene au reușit să doboare 22 din cele 25 de drone folosite în acest atac.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a reacționat dumunică după ultimele atacuri masive cu drone lansate de ruși asupra regiunii Odesa, el spunând că acestea au vizat și infrastructura Podului Reni de la Dunăre, aflat la câțiva kilometri de Galați, dar că „în niciun moment nu au existat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?