VIDEO "Fata cu balon" a lui Bansky a fost vândută pentru suma record de 18,6 milioane de lire sterline

VIDEO "Fata cu balon" a lui Bansky a fost vândută pentru suma record de 18,6 milioane de lire sterline

La trei ani după ce a provocat senzaţie autodistrugându-se parţial, creaţia "Fata cu balon" a artistului Banksy a urcat joi la 18,6 milioane de lire sterline (21,8 milioane de euro) în cadrul unei licitaţii care a avut loc joi, la Londra, suma reprezentând un nou record pentru artistul britanic, transmite AFP.

Redenumită "Love is in the Bin" ("Dragostea este în coşul de gunoi"), lucrarea vândută de Sotheby's depăşeşte cu mult recordul anterior stabilit de o creaţia a lui Banksy.

În luna martie, "Game Changer" (Schimbător de joc), o pânză ce onorează persoanele care au îngrijit bolnavi în timpul pandemiei coronavirusului, a fost vândută pentru suma de 16,75 milioane de lire sterline (19,5 milioane de euro) în beneficiul serviciului public de sănătate din Marea Britanie.

"Nu pot să vă spun cât de îngrozit sunt la gândul de a folosi ciocanul" de licitaţie, a spus adjudecătorul Oliver Barker, în râsetele audienţei, înainte de a acorda lucrarea de 16 milioane de lire sterline - plus taxele de aproape 2,6 milioane de lire sterline - unui colecţionar privat din Asia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...