VIDEO Filmul din China se întâmplă și-n Italia/Italian blocat în casă cu cadavrul surorii sale, decedată în urma infecţiei cu virus

VIDEO Filmul din China se întâmplă și-n Italia/Italian blocat în casă cu cadavrul surorii sale, decedată în urma infecţiei cu virus

Fratele unei femei care a murit acasă după ce a contractat virusul Wuhan a fost nevoit să facă un apel disperat pe social media pentru a convinge autorităţile italiene să vină să ridice cadavrul, conform Reuters.

Teresa Franzese, în vârstă de 47 de ani, locuia cu familia în oraşul Napoli şi a început să prezinte simptomele pneumoniei cauzate de virusul Wuhan săptămâna trecută. Sănătatea ei s-a deteriorat rapid şi a murit sâmbătă, înainte de a fi cunoscute rezultatele testului.

Având în vedere incertitudinea, angajatorii şi chiar spitalul local au refuzat să ridice cadavrul.

„Sora mea este moartă, în pat. Nu ştiu ce să fac. Nu pot să o înmormântez cum se cuvine, deoarece instituţiile m-au abandonat”, s-a plâns fratele ei Luca Franzese într-un videoclip postat pe Facebook. „Suntem ruinaţi. Italia ne-a abandonat. Să rămânem puternici împreună. Vă rugăm să transmiteţi acest videoclip peste tot”, a spus el, luptându-se să-şi reţină emoţiile.

Cadavrul a fost ridicat după 36 de ore şi a fost dus la un cimitir local unde a fost înhumat fără ceremonie. Familia ei a trebuit să rămână în carantină acasă din cauza temerilor că ar putea contracta virusul.

Italia a închis aproape toate magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor. Carantina impusă de premierul Conte este cea mai dură din toată Europa, Italia având 15 mii de cazuri declarate şi peste 1000 de decese.

Franzese a spus că sora sa suferea de epilepsie. Pe măsură ce starea ei s-a agravat, el a menţionat că a insistat să fie testat pentru coronavirus. „Pentru a o menţine în viaţă, am încercat să-i fac o resuscitare gură la gură”.

Conform rapoartelor oficiale, doar o persoană a murit până acum în regiunea Campania, din jurul oraşului Napoli. Potrivit mărturiilor fratelui său, cauza oficială a decesului femeii a fost epilepsia.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

2 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

3 VIDEO Momentul în care un lunetist ucrainean elimină mai mulți soldați ruși

4 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

5 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze