VIDEO Firea, atac fără precedent la Dragnea! Cațaoana și-a dat drumul la gură și-l face muci pe Infractor!

VIDEO Firea, atac fără precedent la Dragnea! Cațaoana și-a dat drumul la gură și-l face muci pe Infractor!

Firea, atac fără precedent la Dragnea! Cațaoana și-a dat drumul la gură și-l face muci pe Infractor! Gabriela Firea: Dragnea nu este regele României și patronul țării. Îl invit să declanșăm un referendum. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a atacat din nou pe Liviu Dragnea, joi dimineață, pe tema alocărilor bugetului local. „El nu este regele României și patronul țării”. Ăsta pare chiar blestem: „Nu cred că domnia sa va mai prinde în funcție acele modificări drastice legislative.” 

 „Banii nu sunt ai lui. Sunt banii bucureștenilor. (...) Domnul Dragnea nu este regele României și patronul țării”, a spus Gabriela Firea, la Ministerul Finanțelor, înaintea unei noi întâlniri pe marginea alocării bugetelor locale.

„Nu cred că domnia sa va mai prinde în funcție acele modificări drastice legislative. În primul rând ar trebui să modifice Constituția și îl invit să facem un referendum în București să decidă bucureștenii cum trebuie să se cheltuile banii. Bugetul țării se împarte conform legii, nu stăm niște domni la masă ca și cum am fi la film. Le-am spus și ieri, este ca și cum aș veni eu cu șase primari de municipii, facem presiuni aspra voastră. Ni se aruncă acest praf în ochi, inclusiv de unii analiști foarte buni prieteni cu domnul Dragnea.

Asta e bătaie de joc! Domnul Dragnea le flutură bucureștenilor că o să aibă 30 de blocuri reabilitate. Vom ataca pe toate căile legale, și în justiție. Vom uza de toate căile interne și internaționale", a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a spus că nu crede că Eugen Teodorovici a declarat că deja s-a luat decizia privind alocările bugetare la nivel local și că vineri va fi prezentat bugetul.

„Altfel ce rost ar fi avut să ne invite dimineața, la 9:00, la Ministerul Finanțelor, doar să bem un ceai? Nu cred că a făcut această declarație. Mai mult, după 4 ore de discuții la Asociația Municipiilor din România, cu cifrele pe masă, nu am fost contrazisă nicio secundă, pentru că se putea deschide site-ul MF și să se compare cifrele mele cu ce e publicat, ni s-a spus doar că se recunoaște că se taie bani mulți, 180 milioane de euro, 25% din buget, și că ar fi spre binele bucureștenilor, vă dați seama ce anomalie, pentru că acești bani merg la primăriile de sector”, a spus primarul general al Capitalei.

„A fost o decizie politică de a mă pedepsi, a lui Dragnea, și anume că Primăria Capitalei achită facturile pentru toate serviciile publice și asta va însemnă că vor fi afectate toate serviciile publice, transportul, termoficarea, iluminatul, apă și canalizare, cele 20 de spitale, consolidările. Cred că e o glumă proastă că ne-a chemat să simulăm un dialog și înainte de întâlnire vă spune că nu va mai face nimic. E o încălcare a Constituției, articolul 62 spune că legea bugetului trebuie alcătuită de Guvern și adoptată în Parlament. Nu înțeleg de ce acceptăm cu toții ca un lider politic care vrea să să răzbune, cu pixul în mână, decide soarta românilor, a bucureștenilor”, a mai spus Firea.

Ea a mai spus că nu cerșește bani de la Guvern, pentru că sunt banii bucureștenilor: „Nu venim să cerșim de la Guvern, să ne dea ceva în plus. Nu ne-a dat niciodată ceva în plus, dimpotrivă, vrea să ne ia”.

„Am explicat situația la București și am spus ceea ce Dragnea știe, dar se face că nu aude și nu vede, că nu poți să tai de la serviciile publice pretinzând că le va fi mai bine bucureștenilor ducând acești bani la primăriile de sector care nu au competențe legale”, a adăugat ea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale