VIDEO Foarte interesanta ieșire la rampă a șefului spionajului militar ucrainean

VIDEO Foarte interesanta ieșire la rampă a șefului spionajului militar ucrainean

Agenții speciali occidentali îngreunează sarcina Rusiei de a bloca livrările de arme către Ucraina, a declarat șeful serviciilor de informații militare de la Kiev, relatează The Telegraph .

Într-un interviu în exclusivitate pentru ziarul britanic, generalul Kirilo Budanov a declarat că națiunile occidentale oferă un sprijin „neprețuit” în materie de informații prin localizarea locurilor de lansare a rachetelor rusești trase asupra Ucrainei.

Șeful spionajului, al cărui complex de birouri funcționează în semi-întuneric deoarece toate ferestrele sunt baricadate cu saci de nisip și are un canar într-o colivie pentru a avertiza asupra unui posibil atac cu gaz rusesc, a mai spus că „agențiile speciale din țările occidentale” ajută la depistarea spionilor ruși care caută armele furnizate de NATO și de alte țări.

El nu a vrut să spună dacă se referea la prezența, deseori zvonită, a forțelor speciale occidentale – inclusiv din Marea Britanie – atât în interiorul Ucrainei, cât și în țările vecine, dar a declarat că amenințarea la adresa liniilor de aprovizionare care vin din Polonia și din alte părți a fost limitată.

Întrebat despre atacurile partizanilor din interiorul Rusiei, generalul Budanov, care a supraviețuit la 10 tentative de asasinat cunoscute, a spus: „Este clar că, în timpul războiului, serviciile de informații sunt responsabile nu numai de colectarea de date, ci și de desfășurarea de operațiuni speciale”.

„Știm cu siguranță că [Rusia] a plănuit să destabilizeze și să întrerupă sistemul de aprovizionare militară dinspre Occident. Planurile au fost dezvoltate și au existat. Au încercat să le pună în aplicare de mai multe ori, dar totul a fost în zadar”, a mai afirmat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

2 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

3 Tolontan, articol prin care îngroapă mitul Nicușor Dan... Ce dezvăluie cunoscutul jurnalist...

4 VIDEO Voi ascultați ce spune Armand Goșu despre Rusia și complicitățile cu anumite țări?

5 Foarte interesante amănunte...