VIDEO Fostul ministru al muncii din Guvernul Cioloș aruncă BOMBA despre SALARII. Declarație INCENDIARĂ!

VIDEO Fostul ministru al muncii din Guvernul Cioloș aruncă BOMBA despre SALARII. Declarație INCENDIARĂ!

Fostul ministru al muncii din Guvernul Cioloș aruncă bomba despre salarii! Majorările prevăzute de proiectul legii salarizării unitare ar putea să nu se regăsească efectiv în buzunarele funcţionarilor publici, avertizează fostul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru. Şi asta din cauza altui proiect de act normativ, prin care contribuţiile sociale ar urma să rămână doar în sarcina angajatului. Declaraţia a fost făcută de fostul ministru tehnocrat într-un interviu pentru emisiunea „24 de minute” de la  Digi24 .

„Practic, salariile nete în noua abordare vor fi mult diminuate faţă de nivelul pe care îl ştim noi. Ni se dă acolo costul salarial total, cu toate contribuțiile. Acesta e pericolul și au fost semnale de la sindicate, Cartel Alfa. Au spus că s-ar putea ca acest foc de artificii, cum cresc toate salariile, prin acea măsură anunțată, să ducă la diminuarea cheltuielilor pe care le are România de suportat, pentru că o parte sunt bani care se întorc”, a spus Dragoș Pîslaru.

„N-aș vrea să fiu în locul acestui guvern sau al partidului în momentul în care lumea, când se va uita pe fluturaş, va vedea că salariile degeaba au crescut cu 100% pe conceptul brut, când net au mai puțini bani”, a adăugat fostul ministru.

Pîslaru spune adevărul

Pîslaru spune adevărul. Mențiunea apare în Punctul de vedere al Guvernului Grindeanu referitor la Legea – cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice:

La estimarea impactului acestei legi, spune documentul semnat de premier, “s-a avut în vedere că de la 1 ianuarie 2018 se modifică prevederile Codului fiscal în sensul preluării de către salariat în totalitate a sarcinii de plată a contribuțiilor de asigurări”. 

După cum puteți citi în foto scann-ul de mai jos.




Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”