VIDEO Fotbal: Rădoi, deranjat de indicaţiile oficialilor FRF din tribună - Eu nu accept aşa ceva

VIDEO Fotbal: Rădoi, deranjat de indicaţiile oficialilor FRF din tribună - Eu nu accept aşa ceva

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, joi seara, într-o conferinţă de presă, că a fost deranjat de faptul că un oficial al Federaţiei Române de Fotbal a transmis indicaţii tactice din tribună în timpul partidei cu Islanda (0-0) din preliminariile CM 2022 şi a precizat că nu acceptă astfel de lucruri nici măcar din partea preşedintelui FRF.


"Azi am auzit şi indicaţii tactice de sus din tribună... Şi normal că atunci când nu câştigi, cei mai buni antrenori sunt sus. Sper să revăd imaginile şi să recunosc vocea pentru că mai grav ar fi dacă ar fi cineva din partea federaţiei, pentru că atunci trebuie să vină în locul meu", a spus el.

Selecţionerului i s-a comunicat că oficialul care a transmis indicaţii este directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă: "Dacă el a fost, atunci nea Mihai trebuie să vină în locul meu şi să răspundă la întrebări, pentru că oricum vine şi la antrenamente şi se uită, deci îi e uşor. Nu ştiu ce s-a mai întâmplat sau când s-a mai întâmplat, dar eu nu accept aşa ceva. Pentru mine lucrurile sunt simple. Indiferent că este nea Mihai sau că este preşedintele FRF lucrurile acestea nu se fac la nivel public. Dacă cineva are ceva să îmi reproşeze, şi probabil că are, o facem faţă în faţă la o şedinţă. Pentru că dacă tu începi să strigi de sus atunci înseamnă că nu ai încredere în antrenor. Şi dacă nu ai încredere în el, de ce l-ai mai numit? De asta spun că e cel mai bine să te uiţi la meci, să analizezi şi după aceea mă chemi la raport".

Rădoi a menţionat că în mandatul său şi-ar fi dorit să fie ajutat mai mult de conducerea FRF. "Eu nu trimit săgeţi, eu spun doar că de foarte multe ori entuziasmul acesta nu a venit şi din partea celor din federaţie. De exemplu, dacă noi am reuşit să câştigăm în Islanda aş fi vrut să văd oameni din cadrul federaţiei care sunt entuziasmaţi de joc, care încearcă să facă oamenii se gândească în felul ăsta. Adică să încercăm toate lucrurile acestea să le împingem într-o direcţie. Eu spun, e vina mea şi îmi asum. Mă mai întreba cineva cum îmi asum. Probabil că după aceste meciuri o să vedem cum îmi asum, o să vedem cum îşi asumă şi federaţia, o să vedem dacă federaţia mai vrea să mai continue cu mine. Probabil că dacă eram pe locurile 3-4 nici federaţia nu mai vrea să continue cu mine", a mai afirmat Mirel Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Islandei, scor 0-0, joi seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

În celelalte meciuri din grupă, Macedonia de Nord a surclasat Armenia cu 5-0, la Erevan, iar Germania a surclasat Liechtensteinul cu 9-0.

Germania (calificată deja la turneul final) se află pe primul loc, cu 24 de puncte, urmată de Macedonia de Nord, 15 puncte, România, 14 puncte, Armenia, 12 puncte, Islanda, 9 puncte, Liechtenstein, 1 punct.

Duminică se vor juca ultimele partide din grupă, Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda şi Liechtenstein - România (Vaduz), toate de la ora 19:00.

Pentru a ocupa locul al doilea în grupă şi a se califica la baraj, România, care nu a mai participat la o Cupă Mondială din 1998, are nevoie de o victorie cu Liechtenstein, iar Islanda să nu piardă la Skopje cu Macedonia de Nord.

AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...