VIDEO Fotbal: Rădoi, după egalul cu Macedonia de Nord - Mergem în continuare cu şanse reale pentru locul doi

VIDEO Fotbal: Rădoi, după egalul cu Macedonia de Nord - Mergem în continuare cu şanse reale pentru locul doi

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a afirmat, miercuri seara, la finalul partidei cu Macedonia de Nord, scor 0-0, din preliminariile CM 2022, că după acest rezultat prima reprezentativă păstrează şanse reale pentru locul doi în grupă şi că nu poate spune că este nefericit că meciul s-a terminat la egalitate.



"Mergem în continuare cu şanse reale pentru locul doi. Cu punct sau puncte în Germania, tot va trebui să câştigăm cu Armenia acasă şi din punctul ăsta de vedere lucrurile pot fi mai clare. Nu pot să spun în momentul de faţă că sunt nefericit că am terminat la egalitate cu Macedonia de Nord. Mi-ar fi plăcut să jucăm mai bine, să fim mai curajoşi. Sunt lucruri pe care trebuie să le reglăm. Aş fi vrut să câştigăm această partidă, fireşte. Am avut două obiective, unul de a obţine rezultatul de egalitate până în minutul 60-70 după care ştiam că au probleme şi după minutul 70 să încercăm să stăm mai sus, să fim mai agresivi, mai incisivi. Le mulţumesc băieţilor pentru cele trei meciuri pentru că la nivel de determinare nu am ce să le reproşez, deşi în unele momente în seara asta ne-am precipitat. E adevărat că terenul nu a fost extraordinar dar cei din Macedonia au avut mai multă iniţiativă decât noi", a declarat Rădoi la postul Pro Tv.

Tehnicianul a precizat că echipa a fost de multe ori precipitată şi că a pierdut foarte uşor mingi, acestea fiind momente pe care nu le poate controla.

"Nu fac un calcul să văd câte puncte luăm, mă gândeam să terminăm pe locul doi după această serie. Toată lumea râdea când spuneam că Liechtenstein o să devină o problemă, dar ăsta este adevărul. Să nu credeţi că celelalte meciuri le-am pregătit ca să luăm gol, ar fi hilar. De multe ori joci ceea ce te lasă adversarul. Azi am întâlnit un adversar care nu avea nimic de pierdut, foarte agresiv, determinat, am avut foarte multe momente în care putem să fim mult mai relaxaţi, am pierdut multe mingi uşoare astăzi. Sunt lucruri pe care din punctul nostru de vedere este foarte greu să le putem antrena, dar îi înţeleg şi pe jucători după meciurile astea, presiunea pe care au simţit-o", a adăugat Rădoi.

Selecţionerul Mirel Rădoi a spus că nu s-a gândit că ar putea pleca de la cârma naţionalei după criticile apărute în urma startului mai puţin fericit al preliminariilor pentru CM 2022: "Dacă aveam alte planuri, mă duceam după contractele pe care le-am avut pe masă. Îmi luam valiza, plângeam un pic în faţa dumneavoastră şi mă duceam, dar sunt aici".

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate, 0-0, miercuri seara, partida cu selecţionata Macedoniei de Nord, disputată pe Arena Todor Proeski din Skopje, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

România se află pe locul al treilea după această remiză, la un singur puncte de Armenia, care a remizat cu Liechtenstein (1-1), miercuri, la Erevan. În alt meci, Germania a dispus de Islanda cu 4-0, la Reykjavik.

Luna viitoare, România va juca alte două meciuri în preliminarii, pe 8 octombrie, la Hamburg, cu Germania, iar pe 11 octombrie, cu Armenia, pe Stadionul Steaua din Bucureşti.

Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.
AGERPRES (V, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Marius Ţone, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”