VIDEO „Fug, fug, trageți cu tot ce aveți”/Filmare rară, de peste șase minute, a unui asalt ucrainean asupra pozițiilor rusești

VIDEO „Fug, fug, trageți cu tot ce aveți”/Filmare rară, de peste șase minute, a unui asalt ucrainean asupra pozițiilor rusești

Filmare epică, de peste șase minute, a unui asalt ucrainean asupra pozițiilor rusești: „Fug, fug, trageți cu tot ce aveți”. În bătălie sunt implicați, din partea ucraineană, Brigada III de asalt, iar militarii ruși făceau parte din Brigada 57 motorizată, scrie defapt.ro .

Ucraina a anunțat că, în ultimele zile, a progresat în zona Bahmut.

În timp ce în Rusia, Evgheni Prigojin amenința Moscova, în Ucraina, forțele Kievului au reușit să avanseze pe frontul de est – potrivit armatei ucrainene, transmite Sky News. Trupele lui Volodimir Zelenski au obținut câștiguri în apropierea orașului Bahmut din est – o zonă ocupată de grupul de mercenari Wagner – și într-o zonă mai la sud. Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a declarat că a fost lansată o ofensivă în apropierea unui grup de sate care înconjoară orașul.

Video-ul, realizat cu BodyCam, arată tensiunea luptei din perspectiva ucraineană: asupra soldaților se trage permanent, un copac se prăbușește, ucrainenii sunt atacați cu grenade, iar unul dintre ei strigă că nu mai vede – dar ochiul era intact. „Fug, fug…trageți cu tot ce aveți”, strigă cel care filmează, la un moment dat.

Dar abia la final în filmare apare un militar rus decedat.

„Luptătorii Batalionului 1 Mecanizat al Brigăzii a 3-a de Asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei au învins complet Batalionul 3 al Brigăzii a 57-a de pușcași motorizați a Gărzii din Federația Rusă și au curățat de ruși malul vestic al canalului Siverskyi Donets – Donbas pe frontul Bakhmut”, scrie Pravda Ukraina.

„Brigada a 3-a de asalt, Batalionul 1 Mecanizat, a desfășurat operațiuni ofensive, iar Batalionul 3 al Brigăzii 57 de pușcași motorizați de gardă din Federația Rusă a fost învins. Acest batalion a încetat să mai existe ca forță militară organizată. Peste 30 de inamici uciși, zeci de prizonieri, 50 de răniți…”, a afirmat, într-un mesaj pe Telegram, Andrii Biletskyi, comandantul brigăzii ucrainene.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat