VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

Cristian Rizea: „Viorel Hrebenciuc este agent de influență rus. Maior mi-a spus să fiu atent la întâlnirile pe care le are Ponta”. Rizea, despre oamenii lui Plahotniuc din România: I-a finanțat campania lui Ponta, cu Maior s-a văzut la Washington.

Cristian Rizea a făcut dezvăluiri șoc în emisiunea Culisele Statului Paralel! Fostul deputat susține că Victor Hrebenciuc este agent de influență rus. Mai mult, Rizea a anunțat că a început demersurile legale de a renunța la cetățenia română.
 
Cristian Rizea: „E o informație pe care voiam să o dau în exclusivitate, în acea vizită mi s-a confirmat faptul… George Maior mă trimisese și mai aveam o întâlnire cu cineva de la Departamentul de Stat. (…) La două zile de la vizita de la Chișinău, a fost o vizită istorică. Venea vicepreședintele de la acea vreme, Joe Biden, care făcea o escală de la Moscova la Chișinău, la invitația lui Vlad Filat, premierul Moldovei. (…)

Pot să o spun cu subiect și predicat: Hrebenciuc este un agent de influență rus. (…) E vorba de întâlniri cu un fost general KGB, actualmente FSB, cu care eu am avut anumite întâlniri de când am venit al Chișinău. El m-a rugat să îi fac lobby pentru anumite investiții chiar la Vlad Plahotniuc. E vorba de anul 2018. (…) La mijloc era Viorel Hrebenciuc, mi-a spus-o. Este general în rezervă FSB. E vorba de Boris Golovin. M-am întâlnit cu el, vă dau și numărul lui de telefon dacă vreți.  (…)

Misiunea mea în acea delegație de la Chișinău din 2011 era una ciudată, din partea lui Maior, care mi-a spus să fiu atent și la întâlnirile pe care le are Victor Ponta. Inițial trebuia să meargă și Nicolae Bănicioiu. Pentru că se vor încerca diverse luări de contacte din zona rusă pentru Ponta. Maior avea semne de întrebare legate de Ponta, chiar dacă îi era naș. (…) Avea niște semne de întrebare legate de Victor Ponta. Mi-a spus să fiu foarte atent. Trebuia să vină și Bănicioiu, care are niște legături foarte strânse în Republica Moldova, din zona guvernamentală. (…) Ca și Titus Corlățean, care la fiecare alegeri este desemnat ca observator din partea României. (…) Este stilul acestui tandem care încă mai conduce Moldova cu mână forte (Dodon și Plahotniuc, n.r.) și patronează sistemul mafiot din justiție. Dodon este sluga obedientă a lui Plahotniuc, chiar dacă ei nu vor să recunoască asta. Ei mai cred în naivitatea moldovenilor. Acești doi infractori vor vedea pe 11 iulie rezultatele la vot. (…)

Rizea, despre oamenii lui Plahotniuc din România: I-a finanțat campania lui Ponta, cu Maior s-a văzut la Washington

Foști politicieni de cel mai înalt rang și șefi ai structurilor de securitate de la București se numără printre oamenii care i-au asigurat protecție oligarhului Vladimir Plahotniuc peste Prut, acuză fostul deputat român Cristian Rizea.
Rizea, un fost aliat al oligarhului prezent miercuri în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV, acuză că Plahotniuc s-a bucurat ani de-a rândul de protecția unor politicieni precum Victor Ponta sau a fostului șef al SRI, George Maior, în schimbul unor mari sume de bani.

Fostul deputat român a declarat că deține probe care ar demonstra că campania electorală a lui Ponta, din cadrul alegerilor prezidențiale din 2014, ar fi fost finanțată cu bani obținuți de Plahotniuc din jaful din sistemul bancar.

Tot Plahotniuc l-a trimis pe Leancă la București, pe Național Arena, alături de Ponta”, a precizat deputatul.

Plahotniuc s-ar fi implicat financiar în ultimele campanii electorale ale Pro România (partid condus de Ponta), promovându-l pe liste pe Iurie Leancă, a menționat Rizea.

El susține că Ponta, în calitate de consilier onorific al președintelui turc Erdogan, ar fi încercat să-l convingă pe liderul de la Ankara să-i acorde azil politic lui Plahotniuc sau cetățenie turcă, dar că acesta nu ar fi acceptat.

Un alt pion important pe care s-a bazat Plahotniuc ar fi fost ex-ministrul de Externe Titus Corlățean. Rizea a dezvăluit că oligarhul îl cunoaște pe Corlățean încă din anii 2000, atunci când acesta vizita Chișinăul în calitate de șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și se caza la hotelul lui Plahotniuc.

Și serviciile secrete l-ar fi protejat pe oligarh, „în special de Silviu Predoiu, fostul șef al Serviciului de Informații Externe și George Maior, fostul șef al Serviciului Român de Informații”. Rizea acuză că Maior l-ar fi ajutat pe Plahotniuc inclusiv în SUA, întâlnindu-se cu acesta, în calitate de ambasador al României la Washington, într-un hotel de acolo.

Cei doi ar fi fost implicați și în procesul prin care Plahotniuc a reușit să-și obțină un pașaport cu a doua identitate - Vlad Ulinici - la București.

Potrivit lui Rizea, Plahotniuc obișnuia să-i filmeze pe toți oaspeții săi din România, care se cazau la hotelurile sale, inclusiv pe Victor Ponta. În context, el a povestit o întâmplare din anul 2014, din hotelul Codru.

„Ne-am cazat mai mulți la Codru. Noi eram în camere simple, Ponta în apartamentul prezidențial. La un moment dat, Ponta a trecuit să plece la București și mi-a dat cheia apartamentului mie. Dar mi-a zis: 'Fii atent, nu intra cu femei, că se filmează'”, a declarat fostul deputat român.

Emisiunea integrală poate fi urmarită mai jos.

 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

4 Interesante amănunte...

5 Imagini care dau fiori soldaților ruși