Co-președintele USR PLUS, eurodeputatul Dacian Cioloș a intervenit, miercuri seara, în emisiune la Digi24, unde moderatorul Cosmin Prelipceanu l-a tras la răspundere că „vrea să dea jos Guvernul cu mâna AUR”, întrebându-l dacă „merită?”

„Merită ca un astfel de partid să fie capabil să dea jos guvernul pe mâna dumneavoastră, d-le Cioloș?”, a fost una dintre întrebările adresate lui Cioloș, ca reproș în privința deciziei USR PLUS de a semna o moțiune de cenzură împotriva premierului Cîțu, alături de AUR.

Cioloș a fost chestionat și despre comunicatul transmis de AUR, în care formațiune politică se exprimă împotriva campaniei de vaccinare: „Cum explicați la Bruxelles că cunteți parteneri cu un partid antivaccinist, xenofob, neofascist?” a întrebat Prelipceanu.

„Noi nu suntem parteneri cu AUR…”, a răspuns Cioloș

„Nu sunteți parteneri cu AUR cu care ați semnat moțiunea de cenzură?”

„Nu, nu suntem parteneri pentru că nu am semnat niciun program comun, nu avem viziuni comune, obiective comune, noi nu suntem parteneri…”, a răspuns Cioloș

„Stați puțin, de ce spuneți că nu aveți obiective comune, dărâmarea guvernului din care faceți parte nu e un obiectiv comun?”, a continuat moderatorul de la Digi24.

Cioloș a explicat că demersul moțiunii de cenzură împotriva premierului Cîțu este o procedură parlamentară: „colegii din parlament lucrează cu formațiunile care au intrat în parlament pe proceduri parlamentare”, a spus Cioloș. Acesta a punctat că la atât se limitează cooperarea cu AUR. „Un parteneriat înseamnă altceva, să ai programe comne, noi avem parteneriat cu UDMR și cu PNL”, a adăugat Cioloș

Moderatorul Digi a insistat citind un comunicat al AUR, cerându-i lui Cioloș „să-l justifice”, ”să răspundă dacă e de acord cu ceea ce zice AUR”.

„Tocmai v-am spus că eu nu sunt de acord. Am fost cel care am susținut în Parlamentul European ca certificatul verde să fie implementat în toate statele membre (….) Noi nu avem proiecte comune cu AUR”.

Din acest punct, Cioloș nu a mai fost lăsat să-și termine răspunsurile, moderatorul scoțându-l apoi brusc din emisie.

După emisiune, Dacian Cioloș a scris pe contul său de facebook că a participat la „un interogatoriu interesant” și că „sper că s-au auzit și răspunsurile”.