VIDEO George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova

VIDEO George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova

Copreşedintele AUR, deputatul George Simion, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova duminică, 14 martie. Poliţia de Frontieră din Vama Leuşeni i-a comunicat parlamentarului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023.

George Simion a declarat că scopul vizitei sale în R. Moldova este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija.

Deputatul român este conştient de interdicţia impusă lui de autorităţile de la Chişinău, însă susţine că interdicţia i-a fost aplicată doi ani în urmă, când era activist civic, iar acum în calitatea sa de demnitar al României, accesul în R. Moldova trebuie să-i fie permis.
Deşi poliţiştii de Frontieră i-au spus să atace decizia respectivă în instanţă, deoarece ei nu au dreptul să-i permită accesul, George Simion a refuzat să se întoarcă în România şi a afirmat că va sta în vama Albiţa-Leuşeni până nu i se va permite intrarea în Moldova.
Simion a făcut un apel către preşedintele Maia Sandu şi ministerele de Externe ale celor două ţări să i se permisă accesul, în baza paşaportului diplomatic.
„Stau aici cât timp va fi nevoie, până în 2023, până mi se va permite accesul”, a spus Simion într-un Live pe Facebook.

George Simion amenință că nu pleacă acasă până când un reprezentant al Ministerului de Externe nu va interveni.

„Rămân aici în Vama Republicii Moldova și vă țin la curent cu ce se intamplă. Fiți alături de noi în lupta aceasta (…) Îi salut pe cei care ne așteapta dincolo de frontieră, sa sune la Maia Sandu (președintele Republicii Moldova). Eu rămân aici. (…) Sunt deminitar român, nu mai sunt activist (…) Voi sta aici până se rezolvă situația. Stau până în 2023, dacă trebuie”, spune revoltat Simion.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”