VIDEO Germania, sub TEROAREA REFUGIAȚILOR! Un MORT și 12 RĂNIȚI în Bavaria după ce un SIRIAN s-a DETONAT!

VIDEO Germania, sub TEROAREA REFUGIAȚILOR! Un MORT și 12 RĂNIȚI în Bavaria după ce un SIRIAN s-a DETONAT!

O persoana a fost ucisa si alte 12 ranite, duminica seara, intr-o explozie produsa intr-un restaurant din orasul bavarez Ansbach, in apropiere de Nurnberg, relateaza Reuters. Explozia a fost calificata de autoritatile germane drept atentat, iar autoritatile nu exclud motivatia islamista in acest caz. Trei dintre raniti sunt in stare grava, iar persoana care si-a pierdut viata in deflagratie este cea care avea asupra sa explozibilul si a provocat explozia. Autorul atacului este un cetatean sirian in varsta de 27 de ani, care ceruse azil in Germania. Din primele informatii, este vorba despre un barbat cu probleme psihice, care a fost internat, in trecut, intr-o clinica de psihiatrie si a incercat de mai multe ori sa se sinucida, scrie AFP. Ansbach este un mic oras cu 40 de mii de locuitori in Bavaria, la sud-vest de Nurnberg, iar in zona se afla si o baza a armatei SUA.

Germania se află în stare de alertă, după un atac cu un topor, luni, într-un tren regional, soldat cu cinci răniţi, un atac armat în masă, vineri, la Munchen, soldat cu nouă morţi şi 35 de răniţi şi un atac cu o macetă, duminică, soldat cu un mort şi doi răniţi, toate în sudul ţării. 

Ora 8:16: Autoritatile germane investigheaza daca este vorba sau nu despre un atentat, afirma ministrul bavarez de Interne, care anterior spusese ca explozia din restaurant a fost un atentat. (agentia DPA, citata de Agerpres)

Ora 7:21: Ministrul de Interne al Bavariei: Cantitatea de explozibil aflata asupra atacatorului era suficienta pentru a rani si ucide mult mai multi oameni. (Reuters)

Ora 7:08: "Din pacate, este vorba despre un nou atentat teribil, care sporeste ingrijorarea oamenilor", afirma ministrul de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann. (AFP)

Ora 6:31: Autorul atacului cu bomba este un cetatean sirian in varsta de 27 de ani, care ceruse azil in Germania, spune ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann. (AFP)

Ora 5:53: Autoritatile germane califica explozia drept un atentat si nu exclud motivatia islamista in acest caz. (AFP)

Ora 5:50: Barbatul care a provocat explozia si si-a pierdut viata in urma deflagratiei avea probleme psihice si fusese internat, in trecut, intr-o clinica de psihiatrie.

Ora 5:33: Trei dintre raniti sunt in stare grava.

UPDATE 05:08 - Bărbatul care s-a detonat duminică seara a recurs la acest gest după ce nu a fost lăsat să intre la festival

Bărbatul care s-a detonat duminică seara este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil şi care a recurs la acest gest deoarece nu a fost lăsat să participe la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach, a anunţat luni dimineaţa ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, relatează The Associated Press.

"Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte" persoane, a declarat Herrmann.

Cererea de azil a bărbatului a fost respinsă în urmă cu un an, a precizat ministrul.

Însă bărbatului i s-a permis să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria.

UPDATE 04:29 - Poliţia anunţă un nou bilanţ al răniţilor în explozia de la Ansbach

Cel puţin 12 persoane au fost rănite - dintre care trei se află în stare gravă - duminică seara, într-o explozie "voită", au anunţat luni autorităţile locale, relatează AFP. 

Potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că persoana care a murit în explozie, un bărbat cu un rucsac în spate, probabil că avea un dispozitiv exploziv asupra sa.

Bărbatul a acţionat singur, a spus purtătorul de cuvânt.

Reprezentantul poliţiei a adăugat că nu existau, imediat, informaţii despre identitatea bărbatului.

UPDATE 03:10 -  Un bărbat, aparent atacatorul, a murit în explozie

Poliţia din Ansbach a anunţat în noaptea de duminică spre luni că un bărbat a murit în explozia unei bombe artizanale pe care se pare că o avea asupra sa, într-un restaurant din mica localitate bavareză, unde se desfăşura un festival de muzică în aer liber, relatează The Associated Press.

"Un bărbat, din câte ştim noi până acum autorul, a murit" în explozie, se arată în comunicat.
Nicio arestare nu a fost efectuată în legătură cu explozia, însă ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann se afla în drum către Ansbach.

Potrivit agenţiei DPA; un concert în aer liber, desfăşurat în apropiere şi la care asistau aproximativ 2.500 de persoane, a fost oprit ca măsură de precauţie după explozie, scrie AP.

Ministerul bavarez de Interne a declarat pentru DPA că pare să fie un atac cu bombă, potrivit agenţiei americane.

Ministerul a adăugat că există probe potrivit cărora a fost vorba despre o "explozie provocată deliberat".

Potrivit Nordbayern.de - site-ul unui grup de ziare -, citat de AP, niciuna dintre cele zece persoane rănite nu a suferit răni care să-i pună viaţa în pericol.

UPDATE - 03:00 -  Momentul deflagraţiei, postat deja pe Internet

Un video ce surprinde aparent momentul deflagraţiei din oraşul bavarez a fost deja postat pe Youtube.

 UPDATE 02.20: Deglagraţia ar fi fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, afirmă primarul din Ansbach

Deflagraţia de lângă Nurnberg a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, a declarat primarul din Ansbach, potrivit site-ului Nordbayern, citat de Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerul bavarez de Interne a declarat că explozia nu este un accident şi pare că ar fi fost provocată în mod intenţionat.

 Ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann se afla în drum către Ansbach, a declarat purtătorul de cuvânt.

Anterior, Poliţia a evocat o posibilă "explozie (cauzată de scurgeri) de gaze" la Eugens Weinstube, un bar de vinuri, potrivit ziarului local "Nürnberger Nachrichten", citat de Deutsche Welle.

"Singurul lucru pe care-l ştiu este că a avut loc o explozie", a declarat purtătorul de cuvânt Michael Konrad, adaugă sursa citată.

Echipaje de poliţie, salvare şi pompieri intervin la faţa locului, iar zona a fost izolată de forţele de ordine. Martori oculari afirmă că poliţiştii sunt puternic înarmaţi.

Explozia a avut loc în timpul unui festival de muzică

Explozia a avut loc în mijlocul unui festival de muzică, acesta fiind anulat.

Ansbach se află la aproximativ 144 de kilometri vest de Munchen - unde David Ali Sonboly, un germano-iranian în vârstă de 18 ani, a comis un atac armat în masă vineri.

Germania se află în stare de alertă, după un atac cu un topor, luni, într-un tren regional, soldat cu cinci răniţi, un atac armat în masă, vineri, la Munchen, soldat cu nouă morţi şi 35 de răniţi şi un atac cu o macetă, duminică, soldat cu un mort şi doi răniţi, toate în sudul ţării.





Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani