VIDEO Gheorghiţă: Circa 1500 de medici şi 4500 de asistenţi, în echipele de vaccinare anti-COVID

VIDEO Gheorghiţă: Circa 1500 de medici şi 4500 de asistenţi, în echipele de vaccinare anti-COVID

Aproximativ 1500 de medici şi 4500 de asistenţi medicali urmează să fie implicaţi în campania de vaccinare anti-COVID care urmează să înceapă anul viitor în România, a afirmat, vineri, Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).



"Estimarea legată de personalul care va fi înscris în echipele de vaccinare este de circa 1500 de medici, de circa 4500 de asistenţi medicali şi circa 1000 de registratori, la care se adaugă celelalte categorii de personal care vor avea în vedere organizarea persoanelor din apropierea centrelor de vaccinare, îndrumarea acestora, forţe de ordine şi alte categorii de personal, servicii de curăţenie", a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Referindu-se la costurile efective ale campaniei de vaccinare, acesta a opinat că vor fi "cu siguranţă mult mai mici decât consecinţele pe care această pandemie le are în momentul de faţă".

"Este un lucru absolut cunoscut că activitatea de vaccinare şi vaccinarea ca măsură de prevenţie a unei boli transmisibile este dovedită cost/eficienţă, indiferent de tipul de vaccin de care vorbim. Consecinţa legată de apariţia unor cazuri severe, internări, pierderi de vieţi omeneşti, oprirea economiei, oprirea activităţilor sociale este de departe mult peste valoarea estimată a unei campanii de vaccinare", a susţinut Gheorghiţă. AGERPRES/ (A - autor: Daniel Florea, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale