VIDEO Ghiță, noi DEZVĂLUIRI HALUCINANTE! Băsescu cere ARESTAREA șefei DNA!

VIDEO Ghiță, noi DEZVĂLUIRI HALUCINANTE! Băsescu cere ARESTAREA șefei DNA!

Sebastian Ghita sustine, intr-o noua inregistrare difuzata de Romania TV, ca Victor Ponta a fost santajat de generalul SRI Florian Coldea sa o numeasca pe Laura Codruta Kovesi in fruntea DNA, amenintadu-l pe premierul de atunci ca ii va anula vizita in SUA in apropierea alegerilor prezidentiale, ceea ce "il va distruge".

Dezvăluirile halucinante ale lui Sebastian Ghiţă despre Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea l-au făcut pe Traian Băsescu să ceară măsuri extreme. Fostul şef al statului, actual senator, i-a transmis procurorului general să îi aresteze pe Coldea şi Kovesi chiar în această seară.

"Frate, nu avem un procuror să îi ia pe toţi în noaptea asta? Preventiv, ca să nu mai facă schimburi de informaţii între ei. De ce să nu fie şi ei arestaţi preventiv după afirmaţiile lui Ghiţă? Procurorul general îi poate aresta. Dacă s-au subordonat unui şef de staţie, fie el şi CIA, se duceau în vilele SRI. Păi dacă se confirmă aceste lucruri?", a tunat Băsescu la România TV, la emisiunea lui Lili Ruse.

"Practic, in fata mea, Florian Coldea i-a spus ca daca nu o va numi pe Kovesi la DNA atunci vizita pe care o avea programata in America pentru a se intalni cu Biden sau Oama va fi anulata. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus ca anuntul cu privire la anularea vizitei va fi facut in apropierea alegerilor prezindentiale iar chestiunea aceasta il va distruge", a spus Ghita, in cea mai recenta inregistrare difuzata de Romania TV.

Ghita, care este dat in urmarire nationala, dupa ce a disparut din 21 decembrie, sustine ca el este cel care a mers impreuna cu Elena Udrea la Victor Ponta in birou pentru a discuta despre numirea lui Kovesi in fruntea DNA.

Sebastian Ghita a explicat si cum a ajuns in aceasta pozitie, spunand ca era prieten atat cu generalul Florian Coldea, cat si cu Elena Udrea, prin care avea "canal de comunicare cu Traian Basescu".

In ceea ce priveste presupusa relatie de prietenie cu Coldea, fostul deputat afirma ca "persoane de rang inalt din SRI" i l-au prezentat pe general in 2008.

"Eram tineri, amandoi aveam copii mici si am legat o relatie de prietenie. Amandoi credeam intr-o Romanie mai buna (...) Sapte ani de zile copiii nostri au crescut impreuna", a declarat Ghita, afirmand ca nu va difuza poze cu copii "pentru ca nu au nicio vina", dar dispune de dovezi privind "vacante mai multe facute impreuna" cu generalul SRI.

"Asa am ajuns sa o cunosc pe Laura Codruta Kovesi si sa ma imprietenesc si cu ea. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea si eram prieten cu Victor Ponta", a continuat Sebastian Ghita, afirmand ca este vorba de "sute de ori intalniri", ca a "chefuit" impreuna cu sefa DNA si ca a fost cu aceasta "pe pontonul SRI din Delta".

"Asa am ajuns sa fiu direct implicat in numirea lui Kovesi la DNA in 2014 (2013. n.r.)", a sustinut omul de afaceri.

Insa "ce nu s-a spus public este ca Ponta a fost santajat pentru a o numi", a acuzat Sebastian Ghita.

Acesta a adaugat ca Victor Ponta le-a spus lui si Elenei Udrea ca o va numi dar nu are incredere in Kovesi: "Eu o sa o propun dar am o parere proasta despre Kovesi. Sunt convins ca va executa ordinele celor de afara si ne va face dosare tutor. Pe voi doi va va aresta primii", l-a citat Sebastian Ghita pe Victor Ponta.

"A avut dreptate", a mai spus Ghita, sustinand ca Laura Codruta Kovesi "a incercat sa inlature din viata publica pe toti cei care au ajutat-o".

Potrivit lui Ghita, documentul cu propunerea de numirea a lui Kovesi inainte de guvern a fost scris la guvern.

"Am asistat la redactarea lui si am mers la vila SRI unde se aflau Coldea si Ponta (...) Coldea a sunat-o pe Kovesi si i-a spus sa vina imediat la Bucuresti. Asa a fost numita Laura Codruta Kovesi", a adaugat Sebastian Ghita.

In incheiere, Ghita a promis noi "detalii" privind numirea adjunctilor la DNA si "cum a fost pacalit Ponta".

-----------------------

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis joi cererea Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva in lipsa a omului de afaceri Sebastian Ghita. Decizia nu este definitiva, insa este executorie. Ea poate fi atacata prin recurs.

Pe 27 decembrie 2016, magistratii de la ICCJ au respins o prima cerere a DNA de arestare in lipsa a lui Sebastian Ghita, insa au mentinut interdictia ca acesta sa paraseasca teritoriul Romaniei.

Sebastian Ghita a fost ultima data la IJP Prahova in ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna in cadrul controlului judiciar pe cautiune. Ulterior, el a fost citat sa se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiesti in dosarul Ponta-Blair, insa nu a venit, la sediul Parchetului ajungand doar avocatii sai.

Fostul deputat a fost cautat la domiciliul sau si la mai multe adrese despre care se cunostea ca le frecventa, fara a fi insa gasit, au precizat surse apropiate anchetei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...