George Simion, câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale, și Călin Georgescu au venit la Realitatea Plus, vineri seară, când mai sunt doar câteva ore până la încheierea campaniei electorale. „Votul în diaspora deja a început, iar liderul AUR și contracandidatul său din finala prezidențială, Nicușor Dan, nu vor mai avea voie să facă propagandă electorală începând de sâmbătă dimineață, de la ora 7. „Politica externă egal America, ca să fie clar”, a spus Călin Georgescu. „Apoi trebuie să avem relații bune cu marile puteri: China, Rusia și Brazilia”. Georgescu nu a pomenit UE în momentul enunțului politicii externe, așa cum o vede el.
- „Tăticul” și „copilul năzdrăvan”. Așa i-a prezentat Anca Alexandrescu pe Călin Georgescu și pe George Simion la Realitatea Plus
- „Trump a dat șah mat Franței, Europa e gata, s-a încheiat, e șah mat”, a spus, printre altele, Călin Georgescu.
- Georgescu a insistat de mai multe ori pe parcursul emisiunii, dublat de Simion, că „singurul partener, nu doar diplomatic, ci și economic, este Statele Unite”. Întrebați explicit ce înseamnă „calea europeană”, ambii au spus că „există doar calea românească”.
Alexandrescu: Mai mulți telespectatori mi-au scris. Cum vă poziționați vizavi de problema pensionarilor militari?
Simion: La funcție și grad, vechime similare trebuie să ajungă toți pensionarii români, nu doar militarii, la același cuantum al pensiei. În mod clar echipa noastră respectă haina militară și pe toți cei care compun sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Acest lucru se va reflecta în acțiunile guvernamentale pe care noi le vom avea. Am avut întâlniri nenumărate și avem oameni din rândul rezerviștilor care compun echipa noastră. Vom cinsti pe fiecare român care a jurat să își apere țara chiar cu prețul vieții.
22:46Simion: Acum 213 ani, nu departe de aici, la Hanul lui Manuc, pe 16 mai 1812, Manuc sponsorizat de Țarul Alexandru I trăda românii, semnând cedarea Basarabiei. Azi, din păcate, locul lui Manuc a fost luat de Maia, doar că ea trădează românii pentru arginții lui Soros și ai euro-oligarhilor bruxellezi. Nu cred că face cinste votanților ei. Sunt mulți români cu demnitate pe care i-am întâlnit peste Prut, iar genul acesta de turism electoral, de falsificare a alegerilor, de a trimite diferiți primari să intervină în alegerile din România nu cred că dă roade.
Simion: O mențiune, nu este vina Preafericii Sale Părintele Daniel pentru că nu a trecut Prutul, ci a autorităților de acolo, care s-au obișnuit exact ca mielul care suge la două țâțe. Eu vreau să mulțumesc îndeosebi Preafericirii Sale și întregii Biserici Ortodoxe Române că a rezistat la niște presiuni inimaginabile în aceste zile și nu au făcut partizanat politic. Am fost sâmbătă la Londra, la întronizarea Arhiepiscopului de Marea Britanie și Irlanda, Înaltpreasfințitul Atanasie, basarabean, acolo m-am întâlnit cu mulți preoți din Italia, îmi arătau că au primit de la contracandidatul meu un e-mail în care le cerea susținere. Unul dintre părinții de acolo i-a răspuns cu o poză cu buletinul de vot din turul 1 unde decizia a fost pusă pe numărul 1, adică pe România.
Simion: Avem prieteni în toate celelalte 26 de state UE, avem prieteni la Washington. Este un curent de gândire care prind tot mai mulți adepți. Schimbarea din SUA, una a bunului simț, a revenirii la normal, a anulării acestor efectiv nebunii cu 76 de tipuri de genuri, cu Green Deal. Cei care au acreditat ideea că suntem izolați pe scena internațională mint. Duminică vor fi alături de noi din Grecia și Polonia până în Portugalia și Spania și foarte mulți oameni veniți din SUA exact pentru a transmite acest mesaj. Sunt oameni importanți care fac în acest moment cărțile la Washington. S-a terminat cu epoca politicienilor care vorbeau foarte diplomatic, corect politic și mergeau pe principiul că o mână spală pe alta. Donald Trump a reușit să revoluționeze felul în care se face politică. A moștenit un sistem putred.
Georgescu: Îl veți coopta în echipă pe domnul Dungaciu?
Simion: Îi vom coopta în echipă pe toți oamenii buni, care merită, care din cauza pozițiilor lor corecte au fost izolați, au încercat să îi denigreze, să le astupe gura și să promovezi indivizi tributari intereselor lui Soros și politicilor globaliste. Este timpul patrioților, este timpul profesioniștilor, este timpul oamenilor integri, exact ce a spus și dl Georgescu mai devreme. Ne interesează în mod deosebit ce se întâmplă în Republica Moldova, acolo l-am întâlnit pe Dan Dungaciu, a fost consilierul președinților români din R. Moldova, cei care au făcut posibilă apropierea dintre noi. Nu a fost consilierul lui Voronin și nici al Maiei Sandu, care astăzi nu cred că a ales corect, prin intermediul PAS.
Alexandrescu: Foartă multă lume îmi scrie că în Moldova au senzația că se fraudează votul pentru că sunt duși cu forța la vot.
Simion: Nu se întâmplă doar în Moldova. Vin tineri basarabeni cu viză de reședință, de exemplu, în Cluj, cu acte de identitate temporare, ne-au semnalat asta mai mulți colegi din secțiile din diaspora și vreau să îi rog, știu că e noapte, să aibă grijă de urne. Votul românilor din Spania, Italia, Anglia, Germania va fi decisiv.
22:02Călin Georgescu a plecat. În platou mai sunt George Simion, iar între timp au venit Dan Dungaciu și eurodeputatul croat Stephen Nikola Bartulica.
Simion: Redeschiderea minerilor este obligatorie. Am vizitat marți în Polonia cariere, în ciuda forțărilor primite din partea Comisiei Europene au continuat mineritul și iată ce bine a prins în această criză energetică. Am vizitat mine similare cu ce avem noi în Gorj. Am avut întâlniri în aceste zile și la Bruxelles cu asociația celor care vor să exploatăm sustenabil și pe termen lung resursele minerale pe care le avem. Am avut întâlniri și cu sindicatele, și cu patronatele. România are un uriaș potențial.
Simion: Legat de comerț, am vorbit și la Camera de Comerț marți. România este țara turismului și a agriculturii. România trebuie să facă mai mult. Chiar ne-au contactat companii care au astfel de programe. Trebuie să încurajăm și mediul privat să își facă vacanțele în România. Nu avem pârtii de schi, românii se duc la Bansko, în Ucraina, își lasă banii în Austria. Putem dezvolta pârghii de schi. În calitate de președinte, voi răspunde la telefon toată ziua, nu mă voi închide în birou, îl voi avea alături pe domnul Georgescu, vom avea o formulă de guvernare care să răspundă nevoilor țării. Trebuie să ne concentrăm pe suveranitate, stabilitate, economie.
21:55Un român din diaspora l-a rugat pe George Simion, prin mesaj video, ca atunci când va vizita o țară în care sunt români să aibă o întâlnire și cu ei, precum și să îi iubească pe toți românii, nu doar pe cei care îl susțin.
Simion: Trăiască România! Acesta este rolul unui președinte. Împreună cu dl Georgescu asta vom face, asta am făcut și în ultimele trei zile, m-am văzut cu românii și la Bruxelles, și la Roma, și la Paris. Voi lupta cu toată energia pentru a mă uita și la cel uitat, și la cel care astăzi este jos. Trebuie să ridicăm țara de jos.
Gelu Vișan i-a întrebat, prin mesaj video, care este cheia în politica externă a României.
Georgescu: Diplomația continuă, iar politica externă a României = America.
Simion: Folosirea diplomației pentru a ne atinge obiectivele economice. Este important să lucrăm pentru interesul poporului român, nu pentru interesul altor state.
Florin Zamfirescu i-a întrebat, prin mesaj video, despre scenariul unei noi anulări a alegerilor dacă vor câștiga suveraniștii.
Georgescu: Nu va exista decât un singur final. Bătălia este câștigată în general de cel care crede în victorie. Noi credem în această victorie, cu smerenie, cu atenție, cu indulgență. Dumnezeu pune împărați, Dumnezeu îi dă jos.
Simion: Nu mai am nimic de adăugat, ci doar de învățat.
Călin Georgescu a fost rugat de Anca Alexandrescu să adreseze un mesaj de încheiere: Împărtășesc suferința tuturor care au trecut prin momente foarte grele. Vă rog să fim uniți, să fim împreună, să ieșim cât mai mulți la vot. Ar fi bine să ieșim toți și să votăm fiecare după propria lui conștiință. Eu vă promit devotament total pentru păstrarea liniei neamului și, la final, așa cum am spus de fiecare dată, fiți voi înșivă, respectați-vă, universul are nevoie de voi penru a ști cine sunteți ca oameni liberi.
Călin Georgescu nu va mai fi în emisiune de la ora 22. George Simion rămâne în studio, unde vor fi prezenți și alți invitați.
21:46Iosefina Pascal i-a întrebat, tot prin mesaj video, cum va arăta calea europeană a viitorului.
Georgescu: Singura cale pe care o pot defini este calea românească. Orice națiune care va dori să își cunoască rădăcinile cu siguranță va da de limba română veche. Bună cooperare, bună înțelegere, dar sub toate aspectele România trebuie să fie pe primul loc în orice fel de negociere.
Simion: Vom urma un model românesc de a ține lumea liberă unită. Este important să ne uităm către SUA și împreună cu SUA în cât mai multe state să asigurăm guverne votate de cetățeni, democratice, care pun în practică voința poporului.
Tiberiu Iacob i-a întrebat, prin Anca Alexandrescu, ce consecințe ar avea nerecunoașterea alegerilor de către SUA sau alte state.
Georgescu: Cu siguranță că acest mesaj este categoric din partea Americii, pentru că nu doar sistemul a furat votul, ci sistemul a furat America. America nu poate să uite așa ceva. Consecințele categoric, dincolo de o acțiune pe care ne-am dorit-o cu toții să nu mai existe, apropo de călătoria liberă în America, eu vă spun că o să o reglăm prin respect, printr-un parteneriat corect. Este o relație pe care personal o am cu administrația Trump-Vance.
21:43Sorina Matei i-a întrebat dacă vor impulsiona reforme în sistemul judiciar.
Simion: Categoric, justiția trebuie să își facă datoria. În ceea ce a existat până acum a existat un contra-model. Trebuie făcut mai mult pentru accesibilitate, pentru reducerea termenelor, pentru răspunderea magistraților, trebuie o secție specială.
21:40Au urmat întrebările de la Robert Turcescu. Pe Georgescu l-a întrebat dacă va intra într-un partid deja existent sau va fonda unul. Pe Simion l-a întrebat dacă își poate lua angajamentul ferm că în primele 100 de zile de mandat va face demersurile pentru a desecretiza toate informațiile referitoare la dosarul Colectiv, cheltuielile Administrației Prezidențiale în mandatele Iohannis, pandemia, războiul din Ucraina, anularea alegerilor.
Georgescu: Categoric eu rămân momentan în această poziție. Partidul meu este poporul român. Sunt decis să merg până la capăt în această acțiune de redresare a națiunii române, să știu că este pe piloni foarte bine structurați, foarte bine executată și ulterior să predau mai departe ștafeta nu atât lui George, ci tuturor oamenilor tineri.
Simion: În prima sută de zile, chiar mai devreme, toate chestiunile despre anularea alegerilor, deși eu nu cred că există mai multe informații, pentru că a fost rea-voință, nu a fost nicio manipulare, ci poporul român l-a ales pe Georgescu. Despre pandemie, despre cheltuielile nejustificate ale Administrației Prezidențiale, despre banii pentru partide și despre dosarul Coletiv, Hexi Pharma, Robert Turcescu poate sta liniștit, asta vom face împreună.
21:35Cei doi au primit o întrebare și din partea lui Marius Tucă, printr-un mesaj video. Pe Călin Georgescu l-a întrebat despre Victor Ponta și dacă se gândește la un parteneriat cu cei care au susținut ideea de suveranism. Pe George Simion l-a întrebat ce garanții oferă că parteneriatul cu Georgescu va fi unul de durată, dar și ce garanție îi oferă că sistemul va fi destructurat.
Georgescu: Suveranismul nu este izolaționism, ci înseamnă demnitate, decizia noastră de a ne stăpâni singuri soarta. Orice este binevenit în această acțiune, ușa este deschisă. Sincer, îmi doresc să fie și opoziție, pentru că de asta voi lupta mereu, mereu să existe reticență, să se pună întrebări, să fim trași de mânecă. În principiu, această acțiune de suveranitate este deschisă pentru oricine dorește.
Simion: Eu și Călin Georgescu reprezentăm o mișcare de la firul ierbii, îndelung așteptată de români, și ca mișcare, și ca unitate. Garanția, cinstea și onoarea pe care o avem.
21:34Alexandrescu: Sunt oameni care n-au fost de acord, dar este un interes uriaș, ce veți face cu turismul, cu agricultura
Georgescu: Programul Apă, Hrană, Energie va fi pus în practică. În plus, evident că vom deschide minele, mineritul va avea de lucru enorm de mult. Pe de altă parte, la ce am văzut mergând prin țară, văzând umilința oamenilor în vârstă care nu au dinți în gură pentru că nu există cabinet stomatologic, statul va acoperi tot. Va fi un cabinet stomatologic în fiecare comună.
Alexandrescu: Pentru turism?
Georgescu: Va fi luat în considerare. Un alt obiectiv este reindustrializarea. Cert este că toate aceste lucruri se vor întâmpla cu viteză pentru că nici timp nu mai avem. Orice negociere are loc trebuie să te bazezi pe ce ai în spate, ca economie.
21:31Alexandrescu: Ați zis de domnul Coldea înainte de întreruperea emisiei și oamenii vor să reluați ideea.
Simion: Este vorba de oameni care au făcut rău statului și reprezintă sistemul acesta toxic. Cu toții, la un semn, se poziționează în spatele acestui contracandidat.
Georgescu: Spuneam că el n-are cum să fie independent, pentru că este în spatele lui tot sistemul, deci este dependent de sistem. Cu poporul român vom reface țara noastră.
21:28Alexandrescu: Pensionarii au fost speriați că le vor fi tăiate pensiile dacă veți veni la guvernare.
Simion: Nu vor primi rețete compensate, asta am auzit că este ultima minciună, pe lângă că etnicii maghiari au fost mințiți că le vom închide școlile. Multe, multe dezinformări. Eu cred că românii sunt mai inteligenți decât îi văd unii și decât toată această forțare de a răspândi minciuni. Trebuie să ne respectăm vârstnicii. Toate categoriile sociale trebuie respectate, de la tâmplar, la profesor.
21:24Emisia postului de televiziune s-a întrerupt timp de câteva zeci de secunde.
Primesc zeci de mesaje că s-a întrerupt emisia peste tot. Primesc zeci de mesaje că a căzut emisia peste tot. O să îi rog pe colegii mei să verifice, am primit zeci de mesaje. În același timp.
Simion: Au tăiat emisia, da, primesc și eu mesaje.
Alexandrescu: Gata, și-a revenit, pe Digi cel puțin.
21:21Georgescu: Nu le vom solicita românilor de pretutindeni să vină, ci vom crea o țară unde își vor dori să vină, vom reclădi. Este o situație greu de imaginat pentru foarte mulți, am stat nouă ani în străinătate, știu ce înseamnă și cum ești văzut, mai ales că românii, având această genialitate nativă, evident că sunt priviți nu doar cu dispreț, ci cu invidie. Asta este chestiunea. Majoritatea sunt așa. Toți își doresc să ajungem acasă la mama noastră, asta este țara noastră, ne-a dat-o Dumnezeu în dar, nu ne-au dat-o nici Bruxelles, nici Washington. Trebuie să o respectăm.
Georgescu: Funcționari foarte bine pregătiți, patrioți, care să pună în practică. Taxe și impozite mici ca țara să se dezvolte, piață liberă, nu comandată, nu dictată. O monedă sigură și stabilă. O țară curată și îngrijită. Acesta este planul. Când ai liniile mari și ai ideea, unde vreau să ajung, „Hrană, Apă, Energie”. Uitați-vă ce face Trump, semnează un acord cu Anglia, care nu cred că e în UE, semnează cu China, Rusia semnează cu China, este un joc foarte interesant de șah. Fiecare vrea să tranzacționeze în moneda națională. Dacă nu era moneda națională, nu intram în această acțiune, nu se mai putea face nimic. De asta Portugalia, Italia, Franța, Spania au nevoie de noi, Germania va avea nevoie de noi. Veți vedea ce se va întâmpla în câteva luni de zile. Suntem în cea mai bună fază ca să înțelegem că succesul îl dă diplomația colectivă. Uitați-vă ce face Rusia, internaționala ortodoxă.
21:09Alexandrescu: Bani de unde pentru promisiuni? Avem 200 de miliarde datorie, mai mult decât Ucraina.
Georgescu: Problema este că România în 35 de ani nu a fost niciodată condusă nici de la Cotroceni, nici de la Palatul Victoria. E prima observație.
Alexandrescu: Dar de unde?
Georgescu: De acolo de unde nu este piață. A fost condusă de la banca centrală. O să am grijă să fie condusă de la Palatul Victoria și de la Palatul Cotroceni. A doua observație, s-a stat cu mâna întinsă umilitor în fața oricui care a dat ceva, 10 euro dacă vin de la UE, 8 se întorc la firmele din alte țări și 2 rămân în România. Pe de altă parte, sunt bani în lumea asta și avem totul pregătit. Exportăm materie primară, adică grâu, și importăm biscuiți, zero valoare adăugată. Suntem țara care are cele mai mari rezerve de sare din lume, pentru următorii 500 de ani, și avem sare din toate țările, Turcia, Cipru. Este o stare care nu poate să mai stea așa.
Alexandrescu: Bani de unde pentru promisiuni? Avem 200 de miliarde datorie, mai mult decât Ucraina.
Georgescu: Problema este că România în 35 de ani nu a fost niciodată condusă nici de la Cotroceni, nici de la Palatul Victoria. E prima observație.
Alexandrescu: Dar de unde?
Georgescu: Ce face azi SUA? Este un balans pe toate zonele de conflict, echilibru, a preluat Arabia Saudită, Oman, va fi pace cu Iranul. După aceea, Siria, implicată. După aceea, evident, Gaza. Ucraina a fost lăsată pentru că nu este momentan urgență, ei știu foarte bine ce fac. Pe fondul acesta, este nevoie să înțelegem că UE și Europa nu există în ecuația asta. Dolarul, ei au nevoie să aibă hegemonie pe toate piețele asiatice. Marea Neagră, dacă stăm foarte mult așa, evident că Rusia are un interes, Turcia pe partea cealaltă, noi suntem prinși la mijloc. Oamenii valoroși trebuie aduși în față. Acum în față sunt doar politrucii, pilele, amantele. Toți oamenii care vor fi numiți, va fi transparență. Nicio instituție nu va fi preluată fără audieri la sânge.
Simion: Noi am început ca aparat birocratic din anul 2000 cu 800.000 de angajați la stat. Acum, după guverne succesive, am ajuns la 1,35 milioane. Avem deficit mare de profesori, de cadre medicale. Sunt mult mai puțini militari. Respectul nostru pentru oameni care poartă uniforme, poliția va avea mână liberă să destructureze rețelele de droguri de mare risc. Trebuie să înceapă din zona școlilor, liceelor, universităților, tineretul nostru este intoxicat cu substanțe care aduc moartea.
Simion: Mai departe, există o lipsă la nivelul pompierilor, polițiștilor. Unde sunt oamenii care au venit în plus? Au venit pe capul celor capabili din administrația locală și centrală. În MAE și în multe alte instituții pe funcționarul public capabil au venit pile, sinecuri, mulți nici măcar nu se prezintă la muncă. Sinecurile, pilele, după un proces transparent de evaluare, trebuie să lase locul oamenilor capabili, tinerilor. În administrația Trump sunt tineri. M-am săturat să vină copii, să vină mame, „copilul meu a făcut o facultate, nu este angajat, n-am nicio relație”… Nu așa trebuie să funcționeze lucrurile într-o societate meritocratică. Propunerea noastră este ca cei care vor să continue să muncească după 65 de ani să nu mai fie impozitați, au muncit o viață întreagă. Avem o lipsă cruntă de forță de muncă calificată în România.
20:54Simion: După ziua de duminică, după data de 19, nu mai trebuie să existe familie, colectivitate, român care să rămână în această poziție în care a fost adus, într-o poziție conflictuală. Este timpul pentru vindecare, pentru pace, să privim către viitor. Această echipă președinte-premier, una aleasă de români, va merge mai departe, iar acest parteneriat va continua pentru bunăstarea poporului român, nu pentru vreun patron, ambasador sau alții. Aș avea un apel la finalul campaniei, nu este momentul pentru vreo escaladare. Unii pregăteau un miting lângă sediul nostru duminică la 21, sediul va fi închis, alegem să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut pentru țară. Asta am făcut săptămâna care se încheie, am mers în marile capitale, am transmis mesaje, m-am inspirat din ceea ce au făcut polonezii.
Simion: Nu o să stăm să dăm explicații pentru probleme inventate sau să ne răfuim cu unii și cu alții. Românii să meargă cu încredere la vot. Nu li se vor mai fura voința și votul. Sunt unii care au încercat să manipuleze bursele, cursul leu-euro. Vreau să le spun partenerilor noștri economic că suntem aici pentru a construi prosperitate în condiții corecte pentru toți aliații noștri, dar sigur că noi punem interesul poporului român pe primul plan.
Georgescu: Nimeni nu este perfect, nici eu, nici George. Avem în inimă, în suflet, în minte doar interesul poporului român, vrem să îl slujim și să îl vedem prosper, fericit, să lucrăm doar pentru el, nu pentru sistem și stăpânii lui. Am și eu o remarcă la ce se tot vehiculează pe zona conspirativă, de manipulare, în ultimele luni atât eu, cât și George Simion am făcut foarte multe interviuri internaționale. Toate aceste interviuri, dacă le-aș însuma, sunt mai multe decât tot ce s-a făcut de băieții ăștia în sistem în 35 de ani.
Alexandrescu: Și atenție, ei le-au plătit.
Georgescu: Avem o credibilitate și un respect internațional mare, mai ales că suntem în poziția de a apăra omul simplu în fața sistemului. Este un exemplu în toată Europa. Este o luptă între bine și rău. Vreau să le mulțumesc celor care ne-au votat și în decembrie, și în primul tur al acestor alegeri. Fac apel la românii de peste hotare să vină în număr mare să voteze cum le dictează conștiința. Trăim un act istoric, și sistemul este șocat, și oamenii sunt șocați. Oamenii care acceptă minciuna o fac pentru că le este frică de adevăr. A venit momentul să recunoaștem că avem nevoie de adevăr, pentru că avem nevoie de Dumnezeu. Nu suntem într-o alegere politică, ci într-o alegere duhovnicească pentru a ne proteja sufletul națiunii române.
Georgescu: Inclusiv Italia are nevoie de noi. Și noi avem nevoie de ei. Avem nevoie de parteneriate solide, care se construiesc pe respect reciproc, pe demnitate, pe onoare, lucruri care n-au fost în cei 35 de ani. Confirm astăzi încă o dată, cu siguranță, atât pot să spun, va fi un Minister al românilor de pretutindeni, măcar pentru o perioadă scurtă. Mai am ceva, va fi zero toleranță, zero toleranță, pentru droguri, zero pentru violența la adresa femeilor și a copiilor, zero toleranță la nivel de corupție, de lipsă de profesionalism și de nepotism. Din contră, vor fi ajutați cei care suferă, oamenii cu handicap, în România sunt peste 800.000. Voi avea consilier imediat pe unul din liderii lor, pentru că sunt oameni minunați, sunt ai noștri și este nevoie să fie protejați. Nu ai dreptul să nu îți pese.
Simion: Eu vreau să spun că rezonez și vom acționa în echipă în aceste direcții. Vreau să punctez trei aspecte – 695 de lei are o persoană cu handicap grav, este o bătaie de joc la adresa oamenilor cu dizabilități. Am vorbit despre Italia și despre ceea ce avem noi de câștigat din relația bilaterală, sunt peste 1 milion de români acolo, oameni serioși, trebuie să avem grijă ca ai lor copii să învețe și în limba română, să nu existe o despărțire totală de țară. Trebuie redusă taxarea muncii, e cea mai mare pe salariul minim din toate țările din UE. I-am spus fostului premier polonez Morawiecki că noi luăm la stat aproape jumătate din cât câștigă un om și nu i-a venit să creadă. A zis că ăsta este sclavagism.
20:41Simion: Și contracandidatul meu va ocupa o funcție în stat, va continua să fie primar. Va trebui să îl ajutăm din pozițiile în care suntem să se țină de ceea ce le-a promis bucureștenilor. Capitala trebuie să fie un simbol, un oraș curat. Noi avem tot interesul să lucrăm cu toate autoritățile locale. Pe mine nu m-a interesat coloratura politică, am construit un vehicul ca să putem să ajungem la obiectivul pe care îl avem, adică ajutarea poporului român. Întind o mână tuturor, indiferent de partid sau de curentul ideologic. Sunt aici pentru a mă asigura că voi garanta votul liber al românilor, alegeri libere și corecte, ca toate aceste evenimente întâmplate în ultimii ani, ne aducem aminte de alegerile din 2009 și votul din diaspora, felul în care s-a furat voința românilor atunci, culminând cu anularea alegerilor fără a prezenta vreo dovadă, furând voința românilor. Prima chestiune de care mă ocup este să garantez revenirea la ordinea constituțională, la alegeri corecte.
Alexandrescu: Să desecretizați toate documentele ca să aflăm ce s-a întâmplat.
Simion: Da, sigur că vom coopera. Vom coopera cu toate statele lumii și vom avea rapoarte corecte, dar nu ne vom lăsa îngenuncheați. În Franța am transmis niște mesaje cât se poate de suficiente, eu m-am săturat să fie trimiși în România ambasadori sau emisari care să nesocotească și să umilească poporul român. Am vrut ca mesajul să meargă la Paris pentru a se înțelege că România nu va mai fi o colonie. Nu ne vom retrage din nicio alianță.
Georgescu: Nu vrea nimeni să iasă din Uniunea Europeană. Nici nu ai cum să ieși. Noi am îmbogățit Europa prin cultura noastră, prin istoria noastră. Astea sunt niște manipulări ieftine pentru a induce frică. Avem un plan foarte bine pus la punct ca să luăm din urmă tot ceea ce ne datorează UE. Vom dubla, vom tripla absorbția fondurilor. N-au fost luate din lipsă de profesionalism, pentru că nu se pricep.
Alexandrescu: Sigur nu ne duceți spre Rusia?
Georgescu: Auziți? Știți cum e? Trebuie să te ai bine cu marile puteri, America pe primul loc, principalul partener în toate, politica externă = America, dar dincolo de asta inclusiv pe zona economică, deci totul vrem să facem cu america. Dincolo de asta avem China, Rusia, Brazilia, este de neimaginat să ai relații de frondă sau relații necolegiale, trebuie să ai relații de respect
20:25Alexandrescu: O să vă țineți de cuvânt față de domnul Georgescu?
Simion: Este a șasea lună în care dl Georgescu ar fi trebuit să fie Președintele României. Am arătat că sunt un om de onoare. Locuiesc cu soția mea într-un apartament în chirie, nu am bogății materiale și nu am nimic mai de preț decât cinstea, decât onoarea, decât felul în care oamenii în aeroport, în fața Realității, pe stradă, la piață se uită la mine. Da, unii își pun această întrebare. Lucrul acesta nu cred că are preț. Toți banii din lume nu pot cumpăra respectul oamenilor când se uită la tine. Așa că nu este nimic care m-ar face să cedez, să nu fac ce este drept, ce este corect. Am făcut acest lucru, dar nu am avut cu cine. L-am făcut de două ori, pentru că în decembrie 2020 și apoi în 2021, ca președinte AUR, am fost chemat în fața președintelui de atunci și, din păcate, aveam 9%, românii nu se treziseră încă, sigur că eu am făcut propunerea corectă. Răspunsul clar este da.
Alexandrescu: Cum va funcționa relația după alegeri și Simion va ajunge la Cotroceni? Dacă ajunge acolo și nu se ține de cuvânt? Ați discutat cu Simion, ați făcut un plan?
Georgescu: Sigur că este un plan, în primul rând este un plan legat de țară, „Apă, Hrană, Energie”, care va fi pus în practică. Curățenia generală va avea loc. Este și planul legat de cum vom acționa. Sunt două poziții foarte clare în statul român, care dețin controlul situației pe țară și își asumă responsabilitate, cea de președinte și cea de premier. În această acțiune, pe care în continuare noi, cum am spus amândoi, nu o recunoaștem pentru că este o fraudă la fraudă, dar recunoaștem puterea votului, deci automat era nevoie să ne implicăm. Confirm că l-am rugat pe George să candideze. Prin urmare, sigur că sunt și alte detalii, dar cert este că vorbim de întoarcerea la ordinea constituțională, vorbim de poziția de președinte și de prim-ministru, pe care mi-o asum public.
Georgescu: Acest tandem, dar poziția de președinte în mod special este cea care are politica externă. Aici sunt trei elemente în acest tandem pe care le avem în față. Primul este faptul că pacea trebuie asigurată și, evident, făcut orice pentru a evita ca România să fie în afara oricărui război. Niciun păr de pe capul niciunui român nu se va clinti. Va trebui să treacă peste cadavrul meu și nici măcar atunci. Al doilea lucru, evident că dorim binele economic al țării, este a doua acțiune a acestui tandem președinte-premier, trebuie să se discute cu toții liderii importanți din lume. Războiul economic este cel mai delicat și trebuie să știi cum negociezi, ce tranzacționezi și totul să fie în interesul poporului. Al treilea lucru, apărarea valorilor tradiționale, familia creștină, valorile românești, religie.
Georgescu: Unica noastră protecție militară și de securitate, să fie foarte clar, este cea cu SUA. Singurii care ne pot asigura această protecție desăvârșită și pacea este America, nu NATO. NATO de fapt înseamnă America, să lămurim lucrurile foarte clar. În acest context, nu pot să trec mai departe fără să amintesc un lucru, dar înainte vreau să precizez că președintele Trump este frate de cruce cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, or în contextul în care contracandidatul declară că îl va aresta pe Netanyahu eu vreau să spun așa – în primul rând că prin asta îl ostilizăm pe președintele Trump și practic America, putem să ne pierdem securitatea. Nu se mai pune problema de o gafă diplomatică, asta este o infantilitate criminală. Iisus Hristos s-a născut în țara sfântă, la Nazaret, nu la Fălticeni și nici în Sectorul 4. Vor fi consecințe pentru cei care au declarat așa ceva. E foarte greu ca un român de-al tău să facă asemenea declarații.
(n.r – Nicușor Dan nu a spus niciodată că dacă ar ajunge președinte ar pune în aplicare mandatul Curții Penale Internaționale de arestare a lui Benjamin Netanyahu în cazul unei vizite în România)
20:17Alexandrescu: Au fost presiuni asupra dvs? Cum ați trăit aceste luni, toate nedreptățile și mizeriile din spațiul public?
Georgescu: Sufletul care se hrănește cu suferința este mort. Nu îi condamn, nu îi judec, așa trebuia să fie și nu pot decât să le mulțumesc, pentru că și eu la rândul meu aveam nevoie de smerenie mai multă, de înțelegere mai profundă. Învățăm permanent, nu este nevoie să trecem în tagma celor care judecă imediat ce se aprinde un beculeț. Era nevoie să ajungem probabil aici. Este un conglomerat făcut pe zeci de ani pentru cei care au vrut și în continuare doresc să dețină controlul puterii și banilor. Pe noi nu ne interesează. Ne interesează demnitatea și suveranitatea poporului român. Obișnuința robiei s-a oprit, poporul s-a trezit în conștiință.
Simion: Domnul Georgescu a fost un model. Știi foarte bine câte presiuni, câte zvonuri, câte minciuni au existat.
Alexandrescu: Toți am fost supuși unor jigniri, amenințări, că v-am trădat, domnule Georgescu, că am făcut jocuri cu Simion.
Simion: Pentru mine ce a fost o lecție, în schimb, și cred că pentru mulți dintre români este dimensiunea robiei, felul în care foarte mulți oameni pe care îi credeam de bună-credință și-au arătat adevărata față. Sunt foarte mulți oameni care au știut să nu se vândă, să rămână demni. Nu pot să nu amintesc ce presiune mare a fost pe BOR și pe celelalte culte să ia poziție, nu îmi dau seama ce ar fi vrut cei care nici nu fac parte din Biserica neamului românesc. Au fost simboluri ale românilor ca Hagi și Halep, care, la fel, nu au făcut declarații și nu s-au lăsat atrași. Presiunea a fost imensă.
Alexandrescu: Au rezistat presiunii niște multe milioane de oameni. Pare o relație tată-fiu, cum vă vedeți unul pe celălalt?
Georgescu: Să știți că fiecare am trecut prin momentele anilor de tinerețe și, sigur, important este să învățăm.
Alexandrescu: E ascultător? Ține cont de ce îi spuneți?
Georgescu: În primul rând, suntem o echipă, avem un ideal comun. Fiecare la rândul lui predă o ștafetă. Nu facem altceva decât să urmăm calea maeștrilor mari. Sigur, pentru un ideal comun, pentru măreția poporului român, este cu atât mai frumos și elegant să merg mai departe pe aceeași cale.
Simion: Eu am învățat multe de la domnul Georgescu.
Alexandrescu: Sunteți un copil neascultător? Uneori îl mai supărați?
Simion: Ați spus „năzdrăvan” și „teribil”, nu e un lucru rău. Am învățat calm, echilibru. Domeniul politicii mi-a stârnit repulsie toată viața, am intrat în el mânat de revoltă. Conducătorii țării mele erau cei care se opuneau acțiunilor pe care eu și colegii mei de cauză le făceam. Nu am beneficiat de o școală politică, de o școală a diplomației, a trebuit să învăț, să dau din coate ca să reușesc să comunic adevărul în spațiul public. Am nevoie și sunt un om care învăț zi de zi, am nevoie să am persoane de la care să învăț. Din păcate, aceste persoane în spațiul public românesc sunt tot mai puține, pentru că sistemul spune să nu evoluăm, ci să rămânem mici și înfricoșați. De la Georgescu am învățat să nu îți fie teamă.
20:05Anca Alexandrescu a început să le adreseze întrebări: Aș putea să spun „copilul năzdrăvan”? Pentru că așa este numit domnul Simion. Dumneavoastră sunteți numit „tăticul”.
Georgescu: Suntem împreună, suntem o echipă. Adevărata victorie aparține nu aceluia care va învinge, cum spunea Nicolae Iorga, ci aparține celui care nu abuzează de victoria sa, care nu umilește în numele ei. Este victoria bunului simț. De aceea, suntem astăzi împreună. Vrem să aducem în România victoria bunului simț. Cel mai mare eșec este atunci când succesul te depășește. E bine să fim rezervați, cu atenție față de sufletul poporului român, față de doleanțele poporului român, față de necazurile lui, față de bucuriile lui. Pacea este cel mai măreț proiect al omenirii, singurul care va face posibilă misiunea sacră a lui Dumnezeu, renașterea. Numai un om cu adevărat măreț are capacitatea și capabilitatea de a ierta. Iertarea înseamnă vindecare și este aproape peste iubire. Dacă România va fi emblema acestui spirit al iertării și al iubirii, cu siguranță că așa vom putea să cucerim lumea.
Alexandrescu: Pacea a început chiar de la dumneavoastră, domnule Georgescu. După ce ați apărut împreună la un moment dat, au existat niște momente tensionate, supărări, poate cuvinte spuse la supărare, la nervi. Cine pe cine a luat de mână?
Georgescu: Nu cred că a fost din partea noastră, l-aș ruga pe George să completeze, ci cred că mai curând a fost făcut de alții.
Simion: Ceea ce ne aduce împreună este dorința de a ne vedea poporul fericit și asta este mai presus de orice chestiune minusculă. Nici n-au existat chestiuni, altele decât cele minore. Am încercat să spun adevărul săptămâna trecută, la un simulacru de dezbatere, și eram atacat în mod direct că nu este așa. Am dezvăluit public că au existat filmări false cu lucruri pe care noi nu le-am spus, însă au fost răstălmăcite de cei care nu vor binele României. S-au dat peste cap inclusiv în aceste două săptămâni ca să împiedice inclusiv unitatea dintre noi. În decembrie, poporul român și-a ales în sfârșit un președinte demn, dar poporul român a fost umilit. Este împotriva demnității umane să anulezi niște alegeri.
20:03Anca Alexandrescu a spus că este „emoționată” să îi aibă în emisiune pe George Simion și Călin Georgescu.
„Cine își închipuia că după ce au fost acum trei-patru ani de zile tot la mine (…) astăzi vom fi din nou împreună toți trei într-un moment unic pentru România? Este ultima șansă (…). Zbaterea, disperarea cu care se chinuie să fure voturi, să aducă oamenii la vot în Moldova, cu ajutorul Maiei «Soros» Sandu, arată ceea ce Dumnezeu a vrut să scoată la suprafață. Tot ce este mai rău în acest stat, care a fost confiscat pe persoană fizică de aceste personaje, care astăzi fac tot ce pot pentru a rămâne la guvernare”, a afirmat Anca Alexandrescu.
19:59Cu câteva minute înainte de începerea emisiunii, George Simion a publicat pe Facebook o înregistrare video în care apare alături de Călin Georgescu și Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii de la Realitatea Plus.
„Dragii mei, ora 20, suntem împreună, facem parte dintr-o echipă cu poporul român și pentru poporul român. Fiți cu noi!”, a spus George Simion.
„E o alegere foarte importantă între bine și rău, între credință și necredință, între război și pace, între iubire și ură”, a spus Anca Alexandrescu.
„Întotdeauna se găsesc oameni mai înțelepți. Fiți cu noi!”, a adăugat George Simion.
Pentru Călin Georgescu este a doua apariție publică din această săptămână. Miercuri seară, într-un interviu pentru Gândul, fostul candidat la prezidențiale a spus că a evitat până acum astfel de apariții pentru că a preferat „să asculte vocea poporului român”.
Cu acea ocazie, Călin Georgescu l-a menționat de câteva ori pe George Simion cu apelativul „protejatul meu mai tânăr” și apoi „partener”, în timp ce la Nicușor Dan s-a referit folosind termenul „băiețaș”. Deși nu a spus-o explicit, Georgescu a dat de înțeles că vrea să fie prim-ministru în cazul în care alegerile prezidențiale vor fi câștigate de liderul AUR.
George Simion, care s-a înscris în cursa prezidențială după decizia CCR de a respinge candidatura lui Călin Georgescu, vine după câteva zile în care s-a întâlnit cu comunitățile de români și oficiali din mai multe țări.
Marți seară a fost și la Zabrze, unde a susținut un discurs în sprijinul istoricului naționalist Karol Nawrocki, candidatul susținut de partidul Lege și Justiție la alegerile prezidențiale din Polonia. Premierul Donald Tusk, al cărui partid îl susține în cursă pe primarul Varșoviei, i-a criticat pe „Nawrocki și omologul său român pro-rus George Simion”.
Miercuri seară, George Simion s-a întâlnit și cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, în timp ce Nicușor Dan îl acuza că fuge în continuare de dezbaterile organizate de televiziunile din țară. Cei doi contracandidați au avut doar două confruntări față în față după primul tur, în 7 mai la Congresul Blocului Național Sindical, respectiv în 8 mai la Universitatea Politehnica, la o dezbatere organizată de Euronews.
Joi seară, liderul AUR a fost la postul francez de televiziune CNews, unde a fost criticat de jurnaliștii francezi după ce l-a acuzat pe președintele Emmanuel Macron de „tendințe dictatoriale” și a comparat Franța cu Iranul.
George Simion și Călin Georgescu au votat împreună în primul tur al prezidențialelor, pe care liderul AUR le-a câștigat cu peste 3,86 milioane de voturi. Pe locul al doilea s-a clasat Nicușor Dan, cu aproape 1,98 milioane de voturi.