VIDEO Guvern/ Raed Arafat: Declaraţia pe propria răspundere poate fi scrisă de mână

VIDEO Guvern/ Raed Arafat: Declaraţia pe propria răspundere poate fi scrisă de mână

Declaraţia pe propria răspundere, pe care trebuie să o completeze persoana ce va ieşi din casă după ora 23,00 pentru motivele permise, poate fi scrisă de mână, a precizat, vineri, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Declaraţia va fi scrisă de mână, în care spune clar motivul deplasării, bineînţeles, cu datele personale ale persoanei respective. (...) Poate să fie şi un formular, pentru cine vrea să descarce un formular; deci merg amândouă soluţiile", a explicat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă la Guvern.

El a mai spus că se menţin excepţiile de la portul măştii dacă persoana respectivă se află singură, mănâncă, bea sau fumează.


"Dacă cineva mănâncă sau bea, este normal că se menţin (excepţiile de la portul măştii - n.r.), dar asta este o chestiune numai dacă eşti singur undeva şi nu eşti cu alte persoane. Normal că nu poţi să le spui la oameni să nu mănânce, să nu bea apă sau pe cei care au viciul fumatului să îi opreşti şi posibilitatea să o facă afară. Dar condiţiile sunt foarte clare: nu poţi să faci aceste lucruri împreună cu alte persoane", a explicat Arafat.

Referitor la sălile de sport, el a menţionat că regulile sunt stabilite prin ordinul ministrului Sănătăţii şi rămân valabile.

"Exact ce a zis ministrul Sănătăţii, asta va fi; ordinul lui va fi aplicat. Este acolo spaţiu închis, este spaţiul care are reguli stabilite prin ordinul ministrului Sănătăţii şi acest ordin se aplică mai departe, nu s-a anulat", a precizat secretarul de stat în MAI.

Potrivit unei hotărâri de guvern adoptate joi seara, vor fi limitate deplasările între orele 23,00 şi 5,00, cu anumite excepţii, în baza unor documente justificative - titlu de călătorie, legitimaţie de serviciu, adeverinţă de la angajator sau declaraţie pe propria răspundere.

Excepţiile includ deplasările în interes profesional, pentru asistenţă medicală ce nu poate fi amânată, pentru procurarea de medicamente, pentru îngrijire sau însoţire copil, persoane vârstnice, persoane cu dizabilităţi, persoane bolnave sau în cazul unui deces survenit.

De asemenea, este obligatoriu portul măştii de protecţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina