VIDEO Guvernul a anulat măsura de suspendare a activităţii pieţelor în spaţii închise

VIDEO Guvernul a anulat măsura de suspendare a activităţii pieţelor în spaţii închise

Guvernul a aprobat, vineri, o hotărâre privind eliminarea măsurii de suspendare a activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise, a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şeful DSU.

"Urmează să fie publicat astăzi un ordin al ministrului Sănătăţii, un ordin comun cu alte ministere care au competenţă în acest domeniu, prin care se va stabili care este modalitatea în care se va desfăşura activitatea în interiorul pieţelor redeschise şi, bineînţeles, din punct de vedere al sănătăţi publice, cum o să fie modul în care va fi circulaţia, care vor fi regulile de sănătate publică în interiorul pieţelor respective", a precizat Arafat la finalul şedinţei de Guvern.



În debutul şedinţei Executivului, premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va modifica HG privind starea de alertă, pentru redeschiderea pieţelor în condiţii de protecţie sanitară. El a menţionat că decizia de redeschidere a pieţelor se va aplica odată cu publicarea HG în Monitorul Oficial, alături de ordinele miniştrilor Sănătăţii şi Agriculturii privind regulile de protecţie sanitară.

Conform Hotărârii nr. 52 a CNSU, activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor a fost suspendată începând din 9 noiembrie pentru a preveni infectarea cu COVID-19.

În 10 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul PSD potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară. Amendamentul a fost introdus în proiectul pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Pe 30 noiembrie, prim-ministrul Ludovic Orban anunţa că Guvernul a atacat la Curtea Constituţională legea respectivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...