VIDEO Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea a două pasaje rutiere la Sinaia

VIDEO Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea a două pasaje rutiere la Sinaia

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a două pasaje rutiere în oraşul Sinaia, judeţul Prahova, cu scopul fluidizării traficului în zonă, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

"Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii 'Realizare pasaj rutier intersecţia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud), judeţul Prahova', o investiţie necesară pentru a fluidiza traficul în oraşul Sinaia şi a creşte gradul de siguranţă rutieră şi, implicit, a scăderii numărului de accidente rutiere. Pasajul va avea o lungime de 438 de metri cu o valoare totală a investiţiei estimată la 53,49 milioane lei, finanţarea obiectivului fiind realizată din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Durata realizării investiţiei este de 26 de luni", a declarat Dan Cărbunaru, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


De asemenea, a adăugat el, Guvernul a aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui alt pasaj rutier în oraşul Sinaia, în zona Sinaia Nord, la intersecţia DN1 cu Bulevardul Ferdinand.

"Potrivit hotărârii de guvern aprobată astăzi (...), va fi realizat un pasaj în zona de nord, unul dintre punctele unde de obicei apar aglomerări în trafic, în special la final de săptămână, construirea pasajului urmând să ducă la fluidizarea traficului, reducerea ambuteiajelor şi riscului accidentelor. Un pasaj de 382 de metri, cu o valoare a investiţiei de 56,57 milioane lei, realizat în următoarele 28 de luni, finanţarea fiind realizată din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii", a mai declarat Cărbunaru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…