VIDEO Haos în Marea Britanie pe toate aeroporturile mari, sute de zboruri anulate, cozi infernale

VIDEO Haos în Marea Britanie pe toate aeroporturile mari, sute de zboruri anulate, cozi infernale

Aeroporturile din Marea Britanie se confruntă cu un coșmar în ultima perioadă, în contextul în care British Airways și easyJet au anulat peste 150 de zboruri din Manchester, Heathrow, Stansted, Birmingham, Leeds Bradford și Bristol.

Britanicii se confruntă cu cozi de trei ore la aceste aeroporturi mari din Marea Britanie. Haosul continuu vine în momentul în care secretarul pentru transport, Grant Shapps, cere o întâlnire cu șefii aviației pentru a afla „ce a mers prost”, deoarece milioane de oameni se confruntă cu întârzieri.

Călătorii care se întorceau în Marea Britanie și cei care încercau să plece s-au confruntat sâmbătă, 4 iunie, cu o altă zi de perturbări și întârzieri mari. 25 de plecări și 22 de sosiri de pe aeroportul Gatwick au fost anulate, afectând cel puțin 7.000 de pasageri, potrvit The Guardian .

Un purtător de cuvânt de la Gatwick a spus că întreruperea a fost în mare parte din cauza curselor de plecare anulate, care evident nu au făcut zboruri de retur.

„Vremea proastă din Europa înseamnă că au fost impuse restricții de control al traficului în spațiul aerian de pe tot continentul”, au spus reprezentanții aeroportului. „Acest lucru cauzează întârzieri și este motivul pentru unele dintre anulări. Multe aeroporturi din Marea Britanie vor fi afectate de acest lucru”.

Marea majoritate a anulărilor de la Gatwick au avut loc sâmbătă, inclusiv zborurile easyJet către și dinspre Amsterdam, Milano, Nisa și Sevilla. Zboruri ale British Airways și Wizz Air au fost, de asemenea, anulate.

Pe aeroportul din Bristol, unde pasagerii au fost fotografiați vineri așteptând la cozi descrise ca fiind îngrozitoare, easyJet a anulat zborurile către Berlin, Biarritz, Nisa și Praga.

Un purtător de cuvânt a declarat sâmbătă: „EasyJet va opera aproximativ 1.700 de zboruri transportând aproximativ un sfert de milion de clienți în fiecare zi în weekendul de sărbătoare bancară, cu o mică proporție anulată în avans fie săptămâna trecută, fie peste noapte și clienții sunt informați despre opțiunile lor de a efectua o noua rezervare sau de a primi banii înapoi.

„Companiile aeriene continuă să opereze într-un mediu solicitant, inclusiv cu restricții de control al traficului aerian care operează astăzi la Londra Gatwick și probleme cu operațiunile la sol pe mai multe aeroporturi, inclusiv la Amsterdam, unde aeroportul a solicitat companiilor aeriene să anuleze unele zboruri astăzi".

O călătoare însărcinată, Faye Osmund-Smith, a spus că ea și familia ei și-au rezervat zboruri prin Tui, dar au rămas blocați pe aeroportul Gatwick sâmbătă „fără alte actualizări decât zborul nostru anulat cu 14 minute înainte de check-in”. „Călătoresc cu partenerul meu, doi copii de 12 ani, doi tineri de 16 și 17 ani și sunt însărcinată în 21 de săptămâni. Trebuia să zburăm de la Gatwick la Agadir (n.r. în Maroc) la ora 15.05 în această după-amiază. Check-in-ul trebuia să se deschidă la ora 12. La ora 11.50, am primit un e-mail care ne spunea că zborul a fost anulat. Personalul EasyJet din aeroport nu era interesat să ajute și doar ne-a spus să sunăm la Tui. Aeroportul era în haos. Nu există loc unde să stai".

Companiile aeriene sunt obligate să ofere un zbor alternativ în aceeași zi în cazul unei anulări, inclusiv plata unui zbor cu o altă companie aeriană, dacă este necesar, dar disponibilitatea este extrem de limitată, lăsând mulți pasageri blocați sau confruntându-se cu întârzieri mari.

Pasagerii care folosesc cursele feroviare au fost avertizați cu privire la întreruperi semnificative ale serviciilor în weekend din cauza unei greve și a unor lucrări pe căile ferate.

Membrii sindicatului Lucrătorilor Feroviari, Maritimi și Transporturilor au intrat în grevă, într-o dispută de lungă durată cu conducerea liniei TransPennine Express pentru salarizare. TPE a îndemnat oamenii să nu călătorească sâmbăta sau duminica. Acesta a spus că va rula un orar modificat în ambele zile, cu un serviciu foarte limitat disponibil pentru cei care fac călătorii esențiale.

Călătorii care se întorc în Marea Britanie din Franța au fost informați cu privire la aglomerația majoră în și în jurul portului francez Dunkerque și Calais. Pasagerilor care călătoresc prin Dunkerque li s-a spus să acorde cel puțin două ore pentru a finaliza controlul la frontieră și check-in, deși traficul din Dover se desfășoară normal.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?