VIDEO HARTĂ Cod roşu de viscol puternic în sud-estul României /Trafic oprit pe autostrada soarelui/Podul Brăila, portul Constanța și 20 de drumuri naționale, închise/Zeci de trenuri anulate

VIDEO HARTĂ Cod roşu de viscol puternic în sud-estul României /Trafic oprit pe autostrada soarelui/Podul Brăila, portul Constanța și 20 de drumuri naționale, închise/Zeci de trenuri anulate

Meteorologii au emis duminică dimineaţă avertizare cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Autoritățile au închis zeci de drumuril naționale, porturile din județul Constanța și podul suspendat de la Brăila. Nu se circulă nici pe Autostrada A2 București - Constanța, între Fundulea și Fetești, și pe tronsonul dintre Cernavodă și autostrada A4. Circulația rutieră a fost închisă și pe Autostrada A4. De asemenea, CFR a anulat mai multe trenuri. ANM a prelungit codul roșu din cauza viscolului și vântului puternic până la ora 16 în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila.

ViscolFoto: Inquam Photos / Tudor Costache

11:36HARTĂ - Situația drumurilor și autostrăzilor închise din caza viscolului - situația la ora 11.00>

Harta este realizată de CNAIR și poate fi consultată aici în format interactiv.

11:1512 autoturisme sunt blocate în zăpadă pe drumuri din judeţul Tulcea, iar în ajutorul celor aflaţi în aceste maşini intervin pompierii, dar şi utilaje de deszăpezire, potrivit News.ro. Toate drumurile din județ rămân închise.

10:00Dobrogea este cea mai afectată de vreme extremă. Meteorologii au prelungit codul roșu din cauza vântului puternic până la ora 16 în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila

Vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea va scădea spre zero.

Până la ora 20 este în vigoare un cod galben valabil în vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei , unde vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50...65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Tot până la ora 20, un cod portocaliu vizează estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei, precum și Carpații Meridionali și de Curbură

În estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 85...90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 90...110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

09:05Circulaţia feroviară se desfăşoară cu dificultate, în sud - estul ţării, din cauza ninsorii şi a rafalelor de vânt care au provocat avarii pe reţeaua de alimentare cu electricitate. În Constanţa, un tren staţionează iar la şapte treceri la nivel cu calea ferată sunt defecte barierele automate. La Galaţi, din cauza avariilor produse pe reţeaua administrată de CFR, trei trenuri de persoane sunt oprite, notează News.ro.

Din cauza vântului puternic, nu funcţionează sistemul de semnalizare - acustic, vizual şi barierele automate de la 7 treceri la nivel cu calea ferată, situate pe intervalele Ciulniţa - Perişoru, Valu lui Traian, Bărăganu - Jegălia, Bărăganu - Feteşti, Jegalia - Perişoru.

Şoferii care trec prin aceste zone sunt sfătuiţi să respecte, conform prevederilor legale, semnalizarea indicatorului rutier „Crucea Sfântului Andrei", CFR dând asigurări că mecanicii de locomotivă vor circula în apropierea trecerilor la nivel cu viteză redusă, de 20 km/h.

Trenurile programate să ajungă în Gara de Nord din sud-estul țării înregistrează întârzieri, cea mai mare fiind de 200 de minute.

08:53Circulaţia autovehiculelor pe patru sectoare de drumuri naţionale din judeţul Călăraşi a fost închisă temporar duminică dimineaţa, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean, transmite Agerpres.

Cele patru sectoare de drumuri naţionale sunt Călăraşi-Feteşti, Călăraşi-limita cu judeţul Ialomiţa, Călăraşi-Mănăstirea şi Călăraşi-Lehliu Gară.

08:50Circulaţia rutieră va fi închisă începând cu ora 9.00, pe DN 24 D, la limita cu judeţul Vaslui, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Buzău.

„Se închide circulaţia rutieră pe DN 24 D în judeţul Galaţi. Din cauza cantităţii mari de zăpadă şi a viscolului puternic, s-a decis începând cu ora 9,00 închiderea circulaţiei rutiere pe DN 24 D, sectorul cuprins între intersecţia cu DN 26 - limita cu judeţul Vaslui”, se arată în infirmarea DRDP Buzău, potrivit Agerpres.

08:17Trafic oprit pe A2 București - Constanța. Nu se circulă între Fundulea și Fetești, potrivit Centrului Infotrafic.

08:05Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, la ora 8 sunt închise 20 drumuri naționale:

A. Județul BRĂILA:

1. DN 21 între jud. Brăila și Ialomița

2. DN 2B între jud. Brăila și Buzău

3. DN 22 între Brăila și Râmnicu Sărat

4. DN 23 între jud. Brăila și Focșani

5. DN 2F Pod Brăila între Brăila și Tulcea

B. Județul BUZĂU:

1. DN 2 Buzău – limită Vrancea

2. DN 2B Buzău – Brăila

3. DN 2G Costești - limita județ Ialomița

4. DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila

C. Județul CONSTANȚA:

1. DN 2A Mihail Kogălniceanu – Hârșova

2. DN 22 Lumina - Mihai Viteazu

3. DN 22A Hârșova – limită județ Tulcea

4. DN 3 Murfatlar – Ostrov

5. DN 38 Topraisar – Vama Veche

D. Județul Ialomița

1. DN 21 Iazu, unde un autocar cu 30 cetățeni ucraineni s-a răsturnat, fără a rezulta victime, iar alte 2 autocamioane s-au răsturnat, de asemenea fără victime

2. DN 21 Bărăganul – limită județ Brăila

E. Județul Tulcea

1. DN 22A între Tulcea și Hârșova

2. DN 22D între Mircea Vodă și Atmagea

3. DN 22 între Tulcea și Constanța

4. DN 22 între Tulcea și Brăila.

De asemenea, există 1 drum național cu restricție de tonaj peste 3,5 tone, respectiv: DN 73A între Râșnov și Predeal.

Totodată, toate porturile de la malul Mării Negre sunt închise, din cauza viscolului.

Iar pe raza județelor Constanța și Tulcea, 29 trenuri sunt momentan suspendate.

--------------

Conform meteorologilor, până la ora 10.00 va fi viscol puternic cu rafale ale vântului de peste 95 - 100 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită,

vizibilitate redusă spre zero.

Zone vizate:

- Judeţul Brăila: Ianca, Însurăţei, Şuţeşti, Ulmu, Movila Miresii, Dudeşti, Măxineni, Victoria, Traian, Cireşu, Mircea Vodă, Bărăganul, Zăvoaia, Galbenu, Jirlău, Salcia Tudor, Ciocile, Bordei Verde, Roşiori, Surdila-Găiseanca, Vişani, Gradiştea, Râmnicelu, Gemenele, Surdila-Greci, Scorţaru Nou, Racoviţă, Făurei;

- Judeţul Ialomiţa: Slobozia, Ţăndărei, Amara, Griviţa, Scânteia, Munteni-Buzău, Căzăneşti, Săveni, Ciochina, Reviga, Perieţi, Mihail Kogălniceanu, Traian, Miloşeşti, Gheorghe Doja, Ograda, Gheorghe Lazăr, Cocora, Ciulniţa, Sudiţi, Andrăşeşti, Bucu, Movila, Balaciu, Platoneşti, Cosâmbeşti, Valea Ciorii, Mărculeşti, Albeşti, Colelia, Sărăţeni, Bueşti;

- Judeţul Buzău: Pogoanele, Săgeata, Padina, Ruşeţu, Balta Albă, Luciu, C.a. Rosetti, Scutelnici,Cilibia, Vâlcelele, Largu, Robeasca;

- Judeţul Călăraşi: Dragalina, Dor Mărunt, Perişoru, Ştefan cel Mare, Dragoş Vodă.

Începând cu ora 07.00, pe durata codului roşu toate drumurile naîinale din judeţul Brăila, mai puţin spre Galaţi vor fi închise preventiv.

Decizia a fost anunţată duminică dimineaţă de ISU Brăila.

În acest judeţ ninge abundent de mai multe ore iar vântul suflă cu putere.

De altfel , pompierii au intervenit deja pentru degajarea mai multor copaci doborâţi la pământ de rafaLele puternice de vânt, inclusiv pe maşini parcate.

Şi judeţele Constanţa şi Tulcea se află sub avertizare cod roşu de viscol de la ora 6:00, fiind anunţate intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 100 km/h. Treptat precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi va fi viscol puternic

Zone vizate:

- Zona de litoral a judeţului Constanta , respectiv zona localităţilor: Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albeşti, Pecineaga, Istria, Săcele, Costineşti, Mangalia;

- Judeţul Tulcea : Delta Dunarii, respectiv zona localităţilor: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beştepe, Crişan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina;

- Zona de litoral a judeţului Tulcea , respectiv zona localităţilor: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe;

La această oră sunt închise circulaţiei 3 drumuri din judeţul Constanţa DN22A Hârşova-Saraiu; DN2A Mihail Kogălnicea-Hârşova, DN22 Lumina-Tulcea.

Drumuri închise

Mai multe drumuri naţionale din judeţul Buzău au fost închise preventiv pe perioada codului roşu de viscol. De asemenea, circulaţia pe podul suspendat de la Brăila a fost închisă pentru mai multe ore.

Conform DRDP Buzău, din cauza viscolului puternic şi a precipitaţiilor abundente, autorităţile au decis restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale din judeţul Buzău.

Astfel, de la ora 6.30 a fost impusă restricţie de 3,5 tone pe DN 2, sectorul cuprins între Mărăcineni - Rm Sărat şi sectorul cuprins între Rm Sărat - limită cu judeţul Vrancea.

De la ora 6.45 DN 2 C, a fost închis circulaţiei rutiere, sectorul cuprins între Costeşti -limita cu judeţul Ialomiţa

De la ora 7.00, DN 22, a fost închis circulaţiei rutiere, sectorul cuprins intre Rm Sărat- Băile. De la aceeasi oră, s au impus restricţii şi pe DN 2 B, pe sectorul cuprins intre Buzău şi Vizitei.

Totodată, având în vedere avertizarea cod roşu emisă de ANM, din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor abundente, s-a luat decizia ca circulaţia rutieră pe podul suspendat de la Brăila să se închidă în intervalul orar 7.00-14.00, cu posibilitatea prelungirii, dacă situaţia o impune.

---

Un mesaj RO-Alert de vijelie a fost emis în Constanța, în primele ore ale zilei de duminică. Mesajul de alertă extremă anunța vânt de peste 100 km/oră. Copacii au fost smulși, apa a fost oprită în mai multe cartiere și zeci de apeluri au fost înregistrate la 112. În Constanța și alte cinci județe din jur este cod roșu de furtună valabil până la ora 10:00. Toate drumurile județene din Constanța sunt închise duminică dimineață.

Totodată, din cauza viscolului, a zăpezii depuse pe carosabil și a gradului redus de vizibilitate, următoarele sectoare de drumuri din Tulcea sunt închise circulației publice: DN 22A – Ciucurova-Topolog, DN 22D – Horia-Popasul Cerbului, DN 22D – Ciucurova-Două Cantoane, DN 22 – Baia -limită județul Constanța, DN 22D – Măcin-Cerna-Horia, DJ 222 – Tulcea-Agighiol.

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a anunțat restricții și pe drumurile Borcea – Gura Ialomitei, Măcin – Horia, Răzvani – Chiciu, Cuza Voda – Mănăstirea, Drajna – Călărași.

Este închis drumul și pe podul de la Brăila:

Și primarul din Brăila a anunțat restricții de circulație din cauza codului roșu de viscol:

CFR a anunțat sâmbătă că 21 trenuri vor fi anulate din cauza vremii: IR 1580, IR 1882, IR 1586, IR 1682 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord; IR 1583, IR 1881, IR 1885, IC 581 în relaţia Bucureşti Nord – Constanţa; R 8004/8007 în relaţia Feteşti – Bucureşti Obor şi retur; R 8122 Slobozia Veche – Bucureşti Nord se anulează pe distanţa Slobozia Veche – Urziceni; R 8153 Urziceni – Slobozia Veche; R 8154 Slobozia Veche – Urziceni; R 8201/8205 Buzău – Feteşti – Constanţa; R 8208/8204 Constanţa – Feteşti – Buzău; R 8206/8202 Constanţa – Feteşti – Buzău; R 8203/8207 Buzău – Feteşti – Constanţa.

  • „Măsura are drept scop adaptarea circulaţiei trenurilor la noile condiţii, în fapt circulaţia garniturilor cu remorcare diesel. Traficul de călători va fi preluat de celelalte trenuri din graficele de circulaţie. Pasagerii care au bilete la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, a transmis CFR Călători.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat imagini de pe Transfăgărășan, în cod roșu de viscol:

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut sâmbătă, miniştrilor, măsuri pentru ca indiferent de starea vremii, autorităţile ”să fie pregătite să intervină”. Ciolacu a cerut Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor şi Ministerului Energiei să-și convoace comandamentele de iarnă duminică.

știre în curs de actualizare



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat