VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

Rușii apelează la una dintre cele mai puternice arme din dotarea armatei: mașinile Terminator, de sprijinire a tancurilor, adevărate sperietori pe câmpul de luptă.

Potrivit defenseromania.ro , acest tip de mașini de luptă a fost semnalat duminică, 15 mai, în raionul localității Severodonețk din Regiunea Lugansk, unde forțele aliate ale Rusiei și Republicii Populare Lugansk au ajuns la periferia orașului și desfășoară lupte în condiții urbane.

Un clip video realizat de un localnic și răspândit ulterior pe mai multe canale de Telegram arată o coloană de vehicule blindate rusești, care include mai multe mașini Terminator, filmată în zona Severodonețk. Numele localității prin care a trecut coloana nu este precizat, dar se pare că videoclipul a fost realizat chiar pe 15 mai.

“În raionul Severodonețk au fost semnalate mașinile rusești Terminator”, se arată în descrierea videoclipului.

Ce sunt vehiculele Terminator

„Terminator”, numele complet Boyevaya Mashina Podderzhki Tankov-72 (BMPT-72), este o versiune îmbunătățită a vehiculului de luptă de sprijin al tancurilor BMPT dezvoltat de UralVagonZavod Corporation, Rusia. BMPT, construit pe șasiul tancului de luptă principal T-72, a fost lansat cu mai bine de 20 de ani în urmă, scrie National Interest.

BMPT-72 a fost dezvăluit la expoziția Russian Arms Expo 2013 și a fost expus ulterior la parada militară anuală a Rusiei de Ziua Victoriei în mai 2018. Armata a început testarea primului lot de vehicule în decembrie 2020 în regiunea Chelyabinsk.

Comandantul adjunct al Diviziei 90 de Tancuri, colonelul Andrey Sigarev, a fost citat de Defense News la televiziunea Channel One spunând că „unicitatea” vehiculului este capacitatea sa de a angaja trei tipuri de ținte simultan.

Armamentul său cuprinde sistemul de rachete antitanc supersonice Ataka - capabil să lovească ținte de până la 6 kilometri - două tunuri de 30 mm pentru forțele de infanterie și elicoptere, două lansatoare de grenade și un pistol-mitralieră Kalashnikov. Are o viteză maximă de 60 de kilometri pe oră.

„Este, practic, imposibil să supraviețuiești sub focul aprig al vehiculului rusesc”, a susținut UralVagonZavod într-un comunicat.

Vehiculul este proiectat pentru a-și proteja echipajul de cinci membri de radiații în urma unei explozii nucleare și pentru a funcționa în diverse condiții climatice și geografice, inclusiv război urban. Potrivit producătorului, vehiculul a fost dezvoltat pentru a proteja tancurile de sistemele antitanc, în special în conflictele urbane.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...