VIDEO Hotărâre privind un cuantum mimin de 100 de lei pentru bursele şcolare, pe ordinea de zi a Guvernului

VIDEO Hotărâre privind un cuantum mimin de 100 de lei pentru bursele şcolare, pe ordinea de zi a Guvernului

Bursele care se acordă în anul şcolar 2020 - 2021 în învăţământul preuniversitar ar urma să aibă un cuantum minim de o sută de lei, conform unui proiect de hotărâre de guvern, inclus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Executivului de vineri.

Propunerea a fost înaintată de ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

"Suntem pregătiţi să introducem pe lista suplimentară a ordinii de zi a şedinţei de astăzi proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, pentru elevii din învăţământul preuniversitar, burse care se acordă în anul şcolar 2020 - 2021. Pentru prima dată, stabilim un cuantum minim de 100 de lei, autorităţile publice locale putând să suplimenteze pentru acordarea burselor acest cuantum", a spus Anisie, în debutul şedinţei.



Premierul Ludovic Orban a precizat că măsura este una aşteptată de asociaţiile de elevi.

"Am avut discuţii cu asociaţii ale elevilor privitoare la această temă şi ei au susţinut adoptarea acestui sistem de a avea un cuantum minim al bursei, astfel încât să nu existe toate discriminările care există la ora actuală de la localitate la localitate", a declarat şeful Executivului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele