VIDEO „Îl provoci și îl bați de se cacă pe el”/Ce discută scursurile României în direct

VIDEO „Îl provoci și îl bați de se cacă pe el”/Ce discută scursurile României în direct

O emisiune făcută joi pe Evz.ro a atins cotele grotescului absolut în mass-media. Site-ul unui fost ziar-reper al României, devenit acum o zonă promiscuă, a găzduit o discuție la care au participat inclusiv patronul publicației, Dan Andronic, și redactorul-șef adjunct, Mirel Curea, alături de Robert Turcescu, relatează Ziaristii.com . Invitat prin Skype: Horațiu Șerb, patronul restaurantului La Copac din centrul Capitalei (cârciuma favorită a grupului anarhisto-rusofil care gravitează în jurul AUR, la care sâmbătă a fost agresat vicepremierul Dan Barna de către videochatista Oana Lovin, cu complicitatea patronului).

Tonul abjecției l-a dat Mirel Curea, prietenul Antenei 3. Acesta l-a sfătuit pe Horațiu Șerb să-l „rezolve” pe jurnalistul Mălin Bot prin metode de tip mafiot.

„Vă învăț eu, băiat care am crescut în Gara de Nord, cum să rezolvați legal situații de genul ăsta. Vă învăț eu ce să faceți, cum se face cu idioți dintr-ăștia, care se provoacă elegant, ca să facă ei primul gest de agresiune și după aia bătuți măr, în legitimă apărare. Așa se procedează”, a explicat – perfect interlop – Mirel Curea.

Sinistrul personaj a insistat: „Te duci zâmbind către el – că poate să mai aibă și pe alții care filmează – și îi spui și îi faci niște chestii care să n-apară pe filmare, care-l scot din minți pe respectivul, îl enervează, te pocnește, ești în legitimă apărare și îl bați de se cacă pe el. Așa se procedează”.

Mirel Curea se laudă cu propriile antecedente, descriind metodele horror prin care conduce el o ședință de redacție. „În fiecare ședință îi spuneam că dacă nu tace din gură, îi rup un scaun în cap! Regretul meu cel mare este că, cât de priceput sunt eu la chestii dintr-ăstea – repet, din Gara de Nord, din gura Pieței Matache -, domn’e, n-am reușit niciodată, totuși, să-l scot din fire într-atât încât să facă un gest necugetat… Regretul meu, și în ziua de azi, este că nu l-am bătut și nu l-am aruncat pe fereastră, domn’e! În legitimă apărare, repet”.

Mirel Curea spune că a „rezolvat” prin metode interlope și „o situație care strica viața unui membru al familiei lui Dan Andronic”. Curea i s-a adresat patronului său: „Rezolv (cu Mălin Bot – n. red.) așa cum am rezolvat, la un moment dat, o situație de genul ăsta care strica viața unui membru al familiei tale. Am rezolvat elegant? Și eficient? Am dat un telefon cui trebuia și s-a rezolvat”.

Curea s-a declarat oripilat de ziariștii pro-justiție pe care i-a găsit în redacția EVZ: „Eu am găsit în redacție niște animale, niște idioți – nu toți, atenție! Niște cimpanzei. Niște decerebrați. Șeful decerebraților – Mălin Bot. Se uitau la televizor și aplaudau când îl vedeau pe vreunul arestat, cu cătușe”.

Dan Andronic a susținut discursul interlop al lui Mirel Curea, iar Robert Turcescu s-a hlizit în câteva momente-cheie.

VIDEO: Secvența interlopă, de la minutul 39:55

Discuția dintre Mirel Curea, Dan Andronic, Robert Turcescu și Horațiu Șerb

Mirel Curea: … Și dacă doriți, vă învăț eu, băiat care am crescut în Gara de Nord, cum să rezolvați legal situații de genul ăsta. Vă învăț eu ce să faceți, cum se face cu idioți dintr-ăștia, care se provoacă elegant, ca să facă ei primul gest de agresiune și după aia bătuți măr, în legitimă apărare. Așa se procedează.

Dan Andronic: Cum?

Mirel Curea: Cum se provoacă?

Dan Andronic: Păi, hai, zi…

Mirel Curea: Păi, bă, nu pot să spun așa ceva la televizor, dar îl învăț…

Dan Andronic: De ce? Zi, mă!

Mirel Curea: Te duci zâmbind către el – că poate să mai aibă și pe alții care filmează – și îi spui și îi faci niște chestii care să n-apară pe filmare, care-l scot din minți pe respectivul, îl enervează, te pocnește, ești în legitimă apărare și îl bați de se cacă pe el. Așa se procedează.

Robert Turcescu:(neinteligibil)

Horațiu Șerb: Îl stropesc cu furtunul de apă.

Dan Andronic: Eeeee… da, bun… puteți încerca cu vopsea, cu cerneală…

Mirel Curea: Hai, mă frate, îl scoți din minți! Îl scoți din minți…

Robert Turcescu: Sunt tot soiul de chestii, da’ poți…

Mirel Curea: El pe asta mizează. Domn’e, eu îl cunosc pe ăsta. Eu îl cunosc pă… pă… pă Bot.

Dan Andronic: Da, ăsta e provocator de meserie, nu e…

Mirel Curea: E provocator de meserie…

Dan Andronic: Tu n-ai văzut cum îi tremura glasul când suna la 112? Fusese agresat de o femeie…

Robert Turcescu: Hă-hă-hă-hă-hă!

Mirel Curea: El a lucrat în redacția asta până când am venit eu și încă o scurtă vreme după ce am venit eu. Și în fiecare ședință îi spuneam că dacă nu tace din gură, îi rup un scaun în cap! Merita să-i vedeți fața când îi spuneam așa… Regretul meu cel mare este că, cât de priceput sunt eu la chestii dintr-ăstea – repet, din Gara de Nord, din gura Pieței Matache -, domn’e, n-am reușit niciodată, totuși, să-l scot din fire într-atât încât să facă un gest necugetat… Regretul meu, și în ziua de azi, este că nu l-am bătut și nu l-am aruncat pe fereastră, domn’e! În legitimă apărare, repet.

Robert Turcescu: Uauuuuu… Îți dai seama, acuma, cum vei fi pus pe canalul lui de YouTube! „Curea mă amenință… regretă că nu m-a…”

Mirel Curea: Nu e nimic nou!

Robert Turcescu: Bă, ce victimizare i-ai dat! Ăăăăăăăăăăă! I-ai dat ocazia să se victimizeze.

Dan Andronic: Robert, era o metaforă jurnalistică.

Mirel Curea: Am povestit și am declarat chestia asta de atâtea ori, încât într-o bună zi m-a sunat o fetiță de la… „Domnu’ Mălin Bot spune că l-ați amenințat în repetate rânduri”… nu… „că l-ați amenințat o dată că-i rupeți un scaun în cap, într-o ședință”. Zic: „Nu, drăguțo, în fiecare ședință!”. Fata a fost convinsă că fac mișto, n-a dat știrea.

Robert Turcescu: Hă-hă-hă-hă-hă!

Mirel Curea: Și m-a sunat patronul ăla: „Bă, Mirele, hai, nu mai face mișto de copiii ăia!”. Zic: „Pe cuvântu’ meu de onoare, în fiecare ședință îi spuneam că-i rup un scaun cap și abia aștept să-l arunc pe fereastră”. Nu m-a crezut nici patronu’, mă!

Robert Turcescu: Bun. Mulțumin, domnu’ Horațiu Șerb! Gata, hai…

Mirel Curea: Mălin Bot, dacă-i șmecher, să vină în fața casei mele, să facă chestii de-astea!

Curea zice că-l „rezolvă” pe Mălin Bot prin metode mafiote. I-a făcut un serviciu de acest fel și patronului său Dan Andronic: „Am dat un telefon cui trebuia și s-a rezolvat. Am rezolvat elegant? Și eficient?”

Dan Andronic: Dacă Vine Mălin Bot și-și pune camera în fața casei… ce faci?

Mirel Curea: Dau un telefon și rezolv. Bă, crede-mă!

Dan Andronic: Adică ce faci, apelezi la chestii de tip mafiot?

Robert Turcescu: Nu-l inviți la o cafea, să stai de vorbă cu el?

Mirel Curea: Rezolv așa cum am rezolvat, la un moment dat, o situație de genul ăsta care strica viața unui membru al familiei tale. Am rezolvat elegant? Și eficient?

Dan Andronic: Nu mai știu… la ce te referi? Ai rezolvat-o tu, în primul rând.

Mirel Curea: Păi nu, da’ am dat un telefon cui trebuia și s-a rezolvat.

Dan Andronic: Nu mai țin minte.

Mirel Curea: E mai bine dacă ai uitat. Și se rezolvă așa ceva.

(…)

Mirel Curea: Eu am găsit în redacție niște animale, niște idioți – nu toți, atenție! Niște cimpanzei. Niște decerebrați. Șeful decerebraților – Mălin Bot. Se uitau la televizor și aplaudau când îl vedeau pe vreunul arestat, cu cătușe.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa