VIDEO Imagini apocaliptice/Inundații puternice au măturat cadavrele dintr-un cimitir din Franța/Rămășițele umane ar fi ajuns tocmai pe malul italian

VIDEO Imagini apocaliptice/Inundații puternice au măturat cadavrele dintr-un cimitir din Franța/Rămășițele umane ar fi ajuns tocmai pe malul italian

Cadavrele dintr-un cimitir din sudul Franței au fost măturate la propriu de pe un munte de o furtună violentă, unii crezând că acestea au fost duse până pe malul italian al Mediteranei, au spus oficialii, relatează Reuters.

În Saint-Dalmas-de-Tende, inundațiile au au făcut ravagii printre zecile de morminte.

Marea parte a cimitirului a dispărut, înghițit de ape. O piatră funerară a rămas în vârful unui morman de nămol. Unele cripte sunt distruse.

”Nu poți reconstrui un cimitir”, a spus Chantal Bocchin, un localnic. ”Nu merită să reconstruiești acolo unde nu a mai rămas niciunul”.

În Saint-Dalmas-de-Tende, toate cele patru poduri care leagă cele două jumătăți ale satului s-au prăbușit, casele au fost dărâmate, iar curentul nu mai există.

Drumurile și liniile ferate par să fi dispărut, iar singura cale de a intra în sat e cu ajutorul elicopterelor.

Primarul Jean-Pierre Vassallo a spus că furtuna a fost ”apocaliptică”.

”A spintecat cimitirul”, a spus Vassalo pentru Reuters.

”Familiile noastre ne-au fost luate, aproape 150 de oameni au fost luați de ape”.

Autoritățile italiene au spus duminică că au descoperit patru corpuri pe malul dintre Ventimiglia și Santo Stefanp al Mare, în apropiere de granița cu Franța.

Un altul a fost găsit în apropierea unui râu.

”Acestea nu sunt decese recente... ci cadavre vechi care cel mai probabil corespund corpurilor din cimitirele care au fost înghițite de ape”, a relatat mass-media franceză citândul pe Bernard Gonzalez, prefectul departamentului Alpes-Maritimes.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!