VIDEO Imagini cu un lansator Patriot „rănit” în Ucraina și adus în SUA la reparat

VIDEO Imagini cu un lansator Patriot „rănit” în Ucraina și adus în SUA la reparat

După cum reiese din materialele video și mai multe imagini apărute pe rețelele de socializare, un lansator M903 uşor avariat, parte a sistemului Patriot SAM, a fost transportate înapoi în Statele Unite pentru a fi reparat. O înregistrare video cu descărcarea lansatorului a fost postată pe pagina de Facebook a fotografului american Dustin Weese. Lansatorul M903 ar urma să fie reparat și restaurat de către industria americană de apărare.

Lansatorul a fost livrat în Statele Unite cu un avion de transport An-124 care a decolat din Rzeszow, Polonia, pe 5 aprilie. Avionul cu numărul UR-82027 a plecat din Polonia la ora 9:21 și a aterizat pe Aeroportul Internațional Harrisburg din Middletown, Pennsylvania, SUA, la ora 9:36.

Trebuie menționat faptul că o semiremorcă M860, pe care sunt instalate containere cu rachete MIM-104, a fost livrată în Statele Unite.

Lansatorul are indicativul militar M903 și este format din semiremorcă M860 propriu-zisă, un generator montat în partea din față, containere de transport și de lansare și o antenă.

Deocamdată nu s-a comunicat exact unde anume a fost avariat lansatorul, dar, potrivit imaginilor, acesta a fost ușor avariat. În prezent, lansatorul se află în SUA, iar reparația acestuia ar trebui să înceapă în curând.

Nu este prima dată când echipamente ucrainene au fost reperate în Statele Unite.

DefenseRomania a relatat anterior că, în februarie 2024, două lansatoare de sisteme de rachete M142 HIMARS deteriorate ale Forțelor Armate Ucrainene au fost livrate în Statele Unite.

La 10 februarie 2024, o aeronavă cargo ucraineană An-124 a aterizat pe Aeroportul Internațional Harrisburg din Middletown, Pennsylvania, SUA, iar două lansatoare HIMARS avariate au fost descărcate rapid. După ce au fost încărcate alte vehicule militare la bord, aeronava AN-124 a părăsit aeroportul american la aproximativ două ore de la sosire.

Aceasta a fost prima confirmare cunoscută public a deteriorării acestor vehicule. Nu se știe cu certitudine în ce context au fost avariate. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro