VIDEO Imagini de la distrugerea celei mai scumpe arme trimise de Rusia în Ucraina...

VIDEO Imagini de la distrugerea celei mai scumpe arme trimise de Rusia în Ucraina...

Forțele speciale ucrainene au distrus unul dintre cele mai performante sisteme rusești de război radioelectronic, un sistem de dezactivare a sateliților, de 200 milioane de dolari, Tirada-2, în sectorul Donețk.

Operativii Regimentului 3 separat al Forțelor Speciale ale Ucrainei (SSO) au descoperit în timpul operațiunilor de recunoaștere din sectorul Donețk un complex rusesc de război electronic „TIRADA-2”, în valoare de peste 200 milioane de dolari.

Rusia a finalizat dezvoltarea acestui sistem în toamna anului 2018, Tirada 2S făcând parte din ceea ce Putin numea „generația de neegalat de arme care depășesc tehnologiile Occidentului”.

Tirada-2, cunoscut și sub numele de Tirada-2S, este un sistem portabil de suprimare radio-electronic conceput pentru a interfera cu sateliții de comunicații, a informat publicația de apărare și securitate Army Recognition.

Accesul la sateliți a jucat un rol critic în apărarea Ucrainei împotriva Rusiei, în special accesul la rețeaua de sateliti Starlink a lui Elon Musk, pe care Tirada 2 trebuia să-l suprime.

Starlink a permis sistemelor de arme și dronelor să continue să funcționeze, dar nu a fost întotdeauna disponibil pentru Ucraina.

Elon Musk a tăiat accesul Ucrainei la Starlink în timpul unui atac ucrainean asupra flotei ruse de la Marea Neagră în septembrie 2022, invocând îngrijorări legate de escaladarea conflictului într-un război nuclear.

După ce au determinat coordonatele țintei inamice în Donețk, operativii SSO le-au dat unei unități de rachete a Forțelor de Apărare, potrivit unn.ua .

În urma unei lovituri precise, sistemul de război electronic a fost complet distrus.

Revista digitală SpaceWatch Global a raportat că Rusia încearcă să dezvolte un arsenal de sisteme de război electronic menite să blocheze sateliții de comunicații.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat