VIDEO Imagini de război adevărat dintr-un blindat ucrainean în timpul unui schimb de focuri cu tancurile rusești

VIDEO Imagini de război adevărat dintr-un blindat ucrainean în timpul unui schimb de focuri cu tancurile rusești

Imaginile cu luptele din Ucraina ajung uneori să rivalizeze cu cele din jocurile video. În niște cadre surprinse din cabina unui blindat ucrainean, pot fi observate două confruntări directe cu forțele rusești.

Imagini dintr-un BTR-4 ucrainean care trage asupra blindatelor rusestiFoto: Colaj foto

În imagini ar fi vorba despre un transportor blindat ucrainean BTR-4 în apropiere de Mariupol. Blindatul este înarmat cu un tun de 30 de mm montat pe o turelă telecomandată.

În video se vede cum transportorul ucrainean observă un tanc rusesc, cel mai probabil un model T-72B3M și îl angajează cu tunul din dotare. Mai multe lovituri de 30 de mm lovesc tancul și, deși improbabil să-l fi distrus complet cu astfel de proiectile, pare că vehiculul rusesc a fost serios avariat. O serie de proiectile calibru 30 mm lansate asupra unui tanc nu au practic nici o șansă de a străpunge blindajul, dar un astfel de atac ar putea scoate din uz tancul dacă sunt lovite diverse alte elemente ale tancului, precum șenilele, roțile, elemente de ochire etc.

În alte imagini același blindat ucrainean localizează un transportor blindat șenilat al rușilor, probabil un BRM-1K sau o altă variantă de BMP-1. Tunul de 30 de mm lovește în plin blindatul, în timp ce trupele rusești par a debarca prin spatele vehiculului.

Imaginile care arată că vehiculul BTR-4 ucrainean dotat cu tun de 30 de mm reușește să scoată din uz blindatele rusești, inclusiv un tanc principal de luptă, pot avea o valoare indirectă și pentru România.

Țara noastră are în dotare transportoare blindate Piranha 5 care sunt înarmate cu o turelă telecomandată cu tun de 30 de mm. Vezi aici imagini cu Piranha 5 care trage cu tunul de 30 de mm.

Totodată România mai are și blindate șenilate MLI-84M Jderul cu tunuri telecomandate de 25 mm și rachete anti-tanc Spike pe ele.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale