VIDEO Imagini de tristă amintire de la reținerea fostului primar din Ekaterinburg pentru rostirea cuvintelor: „Rusia a invadat Ucraina”

VIDEO Imagini de tristă amintire de la reținerea fostului primar din Ekaterinburg pentru rostirea cuvintelor: „Rusia a invadat Ucraina”

Autoritățile ruse l-au reținut în dimineața zilei de miercuri, 24 august, pe politicianul Evgheni Roizman, fost primar al orașului Ekaterinburg în intervalul 2013-2018 și un critic vocal al regimului Putin.

Roizman este acuzat de "discreditarea armatei ruse" și a fost "plimbat" prin fața jurnaliștilor înainte de a fi băgat în arest.

Întrebat despre acuzația concretă care-i este adusă, Roizman a răspuns: „În principiu, sunt reținut pentru o singură propoziție - "Rusia a invadat Ucraina". Am spus-o peste tot și o voi rosti și acum”, a răspuns fostul primar din Ekaterinburg.

Unele posturi de televiziune ruse, precum Lenta, au cenzurat în relatările lor despre reținerea lui Roizman exact sintagma care dă dureri de cap Moscovei - "invazia Ucrainei".

Evgheni Roizman a câștigat fotoliul de primar pe fondul unor proteste puternice, organizate de opoziție în 2012 și în fruntea cărora s-a plasat inclusiv el. Manifestațiile au avut loc în timpul campaniei electorale a lui Vladimir Putin, în semn de protest la candidatura acestuia pentru un nou mandat de președinte al Rusiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…