VIDEO Imagini din 2012 cu Nicușor Dan săltat de jandarmi la un protest, la Hala Matache. Acum a ajuns primar al Capitalei României

VIDEO Imagini din 2012 cu Nicușor Dan săltat de jandarmi la un protest, la Hala Matache. Acum a ajuns primar al Capitalei României

 Imagini din 2012 cu Nicușor Dan săltat de jandarmi la un protest, la Hala Matache. Acum a ajuns primar al Capitalei României.

Evenimentul a avut loc pe 6 octombrie 2012.

 

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat apoi ca protestul nu a fost autorizat si manifestantii au fost avertizati de mai multe ori sa se retraga din zona. Enache a precizat ca unii dintre acestia au inteles si au plecat, in timp ce altii, peste 20, au fost dusi la Sectia 3 de Politie pentru a fi identificati si a fi luate masurile legale in functie de gradul de participare al fiecaruia.

 

Printre persoanele duse la sectia de politie au fost Nicusor Dan, presedintele Asociatiei „Salvati Bucurestiul”, si Doina Wella, de la Fundatia Pro Patrimonio.

Doina Wella a declarat ca a fost luata si dusa la duba de cand a ajuns in apropierea Halei Matache, fiind in drum spre protest, dar fara a fi apucat sa se alature grupului de manifestanti.

„Un jandarm m-a strans foarte tare si mi-a sucit bratul, desi nu ma opuneam, cand am urcat in duba. Am intrebat de nenumarate ori in masina cum il cheama, pana cand s-a prezentat. Am intrebat de asemenea de mai multe ori de ce am fost ridicati si unde suntem dusi si nu ni s-a spus nimic. Deci esti ridicat in mod arbitrar, brutal si fara sa ti se spuna nimic”, a spus Doina Wella, adaugand ca jandarmii folosesc intimidarea si le interzic celor arestati sa foloseasca telefonul mobil.

Nicusor Dan a spus ca au fost 23 de persoane la sectie si ca el a semnat procesul verbal. „A refuzat sa se legitimeze, toti au refuzat sa se legitimeze. Am intrebat cine-i seful dispozitivului, dar nu au raspuns”, a spus Nicusor Dan.

Hala Matache a fost demolata in 23 martie 2013.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...