VIDEO Imagini din dronă cu nodul rutier complex dintre două autostrăzi și un drum național ce ar putea fi gata anul acesta

VIDEO Imagini din dronă cu nodul rutier complex dintre două autostrăzi și un drum național ce ar putea fi gata anul acesta

Chiar dacă pe mai multe șantiere din țară se lucrează susținut, puține sunt autostrăzile care chiar ar putea fi gata anul acesta. Două din loturile de autostrăzi care ar putea fi gata, cu „60% șanse să se deschidă” anul acesta, conform șefei de la Compania de Autostrăzi, sunt cele două de pe A10 Sebeș - Turda, circa 41 de kilometri. Cea mai spectaculoasă lucrare pe pe Lotul 1 este nodul rutier de la Sebeș, dintre autostrada A1, autostrada A10 și drumul național DN1/E81, cu poduri peste râul Sebeș și două pasaje peste linia de cale ferată, relatează  HotNews.ro .

Oficial, termenul asumat de constructori este 30 noiembrie, atât pentru Lotul 1 (17 km), cât și pentru Lotul 2 (24,3 km), însă în realitate șansele sunt destul de mici. Societatea civilă  e mai degrabă sceptică  privind finalizarea oricăror loturi de pe A10 în 2020, în timp ce  șefa de la Autostrăzi dă „60% șanse”  pentru finalizare.

A10 Sebes - Turda - Lotul 1 - 17 km - de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)


Valoare: 541.739.137 lei
 
Constructor: Impresa Pizzarotti

Contract: Semnat pe 14 noiembrie 2014

Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016

Deschidere posibilă: 30 noiembrie 2020 (asumat de constructor) / Q1-Q2 2021 (realist)

Stadiu fizic / stadiu financiar (mai 2020): 86% / 72,67%
---
Nodul rutier de la Sebeș este cea mai complexă lucrare de pe acest lot - presupune multiple rampe și pasaje care să unească autostrada A10 cu autostrada A1, dar și cu drumul național DN1 în zona Lancrăm.
Nodul rutier presupune trei mari pasaje peste actuala autostradă, două pasaje peste calea ferată din zonă, precum și un pasaj peste râul Sebeș și DN1/E81 în zona Lancrăm.

Nodul rutier de la Sebeș este al doilea nod rutier de acest tip din țară, cu un astfel de grad de complexitate.  Primul a fost cel din celălalt capăt al A10, din zona Turda , unde lotul 4 al autostrăzii Sebeș - Turda s-a racordat la A3 Câmpia Turzii - Gilău și la drumul național DN1 din zonă.

Viitorul nod rutier A1-A10-DN1 - o captură din harta proiectelor realizată de către  Asociația Pro Infrastructura (poate fi accesată aici)  cu traseul A10 și intersecția cu A1 și DN1 (click pentru mărire):
---


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante