VIDEO Imagini din filmele SF pe străzile din Kiev

VIDEO Imagini din filmele SF pe străzile din Kiev

Imagini distribuite pe rețelele de socializare arată cum polițiștii țării au încercat să doboare drone kamikaze cu puștile Kalașnikov aflate în dotarea lor, mai multe astfel de atacuri fiind lansate de ruși în cursul nopții de duminică și luni dimineața.

Politistii ucraineni au incercat sa doboare o drona kamikazeFoto: Captura video

Filmarea distribuită de ministerul ucrainean al Internelor arată cum polițiștii ucraineni aflați pe un pod au așteptat până drona s-a apropiat de ei înainte să deschidă focul, pe înregistrarea putând fi auzit și sunetul distinctiv pe care îl scoate aeronava fără pilot în jurul secundei 30, chiar înainte să se prăbușească.

Nu este clar dacă aceasta s-a prăbușit fiindcă a ajuns la altitudinea joasă de la care intră în modul de autodistrugere sau datorită focurilor de armă ale polițiștilor ucraineni.

Atacurile cu drone kamikaze iraniene au avut loc încă de dimineață în centrul Kievului, dar și în alte orașe ucrainene.

Luni dimineața, conform informațiilor preliminare, rușii au folosit drone iraniene Shahed-136. Un reporter Reuters relatează că a văzut părți din dronă folosite în atac, pe care scria: „Pentru Belgorod”.

Dronele iraniene Shahed-136 au lovit clădiri rezidenţiale din apropierea gării centrale din capitala ucraineană, provocând mai multe incendii, scrie Reuters.

Foto: Vitali Kliciko

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a comunicat pe Telegram despre patru explozii în cartierul Şevcenkovski din centrul capitalei. Cel puțin 18 persoane au fost scoase de sub ruine.

Ministrul român de externe Bogdan Aurescu a confirmat că dronele au lovit centrul Kievului. ”Am fost în această dimineață în legătură cu Ambasada României în Kiev. Unele explozii au fost aproape de ambasadă, la aproximativ 1-1,5 kilometri. Tot personalul ambasadei este în siguranță, dar monitorizăm atent situația”, a precizat ministrul.

Forțele de ordine încearcă să doboare dronele cu AK-47

Primele fotografii de la Kiev, arată că unii polițiști de pe străzile Kievului au tras cu armele din dotare spre cer, în încercarea de a doborî dronele Shahed-136.

Încă de azi dimineață, pe rețelele de socializare au fost distribuite instrucțiuni despre cum să dobori o dronă cu arme de calibru mic. Au fost postate, de asemenea, filmări ale unei încercări de a doborî o dronă kamikaze.

Alte filmări arată ofițerii și lucrătorii de urgență conducând oamenii la adăpost, dintr-o zonă potențial periculoasă, iar sunetele de împușcături pot fi auzite, ceea ce poate indica o încercare a apărătorilor ucraineni de a doborî dronele.

Instrucțiuni de doborâre a dronelor:

”Trageți pentru o secundă sau două într-un punct fix în fața a ceea ce considerați că este direcția de zbor a dronei... astfel încât drona să zboare într-un nor de gloanțe”, arată una dintre instrucțiunile despre cum să împușcați drona.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…