VIDEO Imagini greu de privit/Momentul în care blindatele rusești deschid focul asupra unui biciclist din Bucha

VIDEO Imagini greu de privit/Momentul în care blindatele rusești deschid focul asupra unui biciclist din Bucha

Imagini surprinse din aer de forțele armate ale Ucrainei arată blindate rusești staționate în Bucha (Bucea) deschizând focul asupra unui biciclist care merge pașnic pe drum, trupul acestuia fiind descoperit după ce ucrainenii au recapturat orașul, relatează Ukrayinska Pravda .

Blindatele ucrainene deschid focul asupra unui biciclist din BuchaFoto: Captura video

Înregistrarea video a fost realizată de armata ucraineană în luna martie, în timp ce orașul Bucha din apropierea Kievului era încă sub ocupație rusească, ele arătând un biciclist care merge liniștit pe stradă pe lângă bicicletă și este împușcat după ce trece colțul, asupra sa deschizând focul două blindate rusești.

După ce rușii au părăsit Bucha, trupul a fost fotografiat lângă bicicletă chiar în locul în care a fost ucis, imaginile fiind confirmate independent prin geolocație de jurnaliștii de la New York Times și Sky News .

Imaginile aeriene par să arate vehiculele blindate rusești BMD-4, de obicei echipate cu un tun de 100 de milimetri și unul de 30 de milimetri. Peste 20 de vehicule militare rusești sunt amplasate lângă cele care au deschis focul, atât pe aceeași stradă, cât și în cartierele aflate de-a lungul intersecției.

Uciderea biciclistului, doar unul dintre masacre rușilor la Bucha

Secretarul de stat american Antony Blinken a acuzat marți seara armata ucraineană de o campanie deliberată de „ucidere, torturare și viol”.

„Ceea ce am văzut în Bucha nu este actul izolat al unei unităţi necinstite. Este o campanie deliberată de a ucide, tortura, viola, comite atrocităţi”, a spus el înainte de a ține discursul.

Imaginile surprinse sâmbătă, după ce forțele ucrainene au recapturat orașul, au șocat opinia publică internațională după ce numeroase cadavre ale unor civili au fost găsite împrăștiate de-a lungul drumului.

Presa ucraineană a scris inițial că rușii ar fi executat toți bărbații cu vârsta între 18 și 60 de ani însă primarul din Bucha a declarat la scurt timp după că au fost ucise persoane de toate vârstele, inclusiv femei și copii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât s-o fi dat pentru porcăria asta? Și, mai ales, cine a luat? În Ro, nimic nu este întâmplător!

2 Așa arată un bloc nou din Arad după cutremurul de 5,3...

3 Ce se întâmplă în realitate în Ucraina? „În fosta mea echipă erau opt bărbați. Cinci dintre ei au fugit din țară ilegal”

4 Barajul de la Nova Kahovka, detonat la ordinului unui general rus beat?

5 „Caracatița” lui Ciolacu