VIDEO Imagini suprarealiste din Bahmut, unde rușii au lansat masiv bombe cu fosfor

VIDEO Imagini suprarealiste din Bahmut, unde rușii au lansat masiv bombe cu fosfor

Trupele ruse au bombardat orașul Bahmut din estul Ucrainei cu muniţii incendiare cu fosfor, au transmis vineră seară agențiile de presă ucrainene.

Rușii folosesc bombe cu fosforFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

„Bahmut. Muniții cu fosfor. Nenorociți mizerabili. Aceeași situație a fost și la Mariupol. Când nu mai pot face nimic, trag muniții cu fosfor”, a scris pe Telegram Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol, el publicând și un video cu imagini din Bahmut.

În același timp, serviciul de presă al Forțelor pentru Operațiuni Speciale ale armatei ucrainene a transmis că unitățile lor continuă să apere orașul, transmite agenția Ukrinform.

Anterior, Forțele Armate ale Ucrainei au raportat că au respins în cursul zilei de vineri peste 30 de atacuri rusești în trei direcții.

Armele cu fosfor sunt arme incendiare a căror utilizare este interzisă împotriva civililor, dar nu şi împotriva ţintelor militare, în virtutea unei Convenţii semnate în 1980 la Geneva.

Kievul a acuzat Moscova că le-a utilizat în mai multe rânduri de la declanșarea războiului, inclusiv împotriva populaţiei civile, dar armata rusă a respins categoric.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...