VIDEO Imbecil pesedist/Buzatu, discurs anti-mască în ziua cu aproape 3.000 de cazuri de COVID: Nu cred că masca mă poate proteja

VIDEO Imbecil pesedist/Buzatu, discurs anti-mască în ziua cu aproape 3.000 de cazuri de COVID: Nu cred că masca mă poate proteja

Şeful PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, are o nouă ieşire imbecilă în ziua în care România a înregistrat, conform raportului oficial al autorităţilor, cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu coronavirus - aproape 3.000. Mai exact, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui şi-a exprimat scepticismul că masca îl poate proteja de COVID.

"Am şi protestat împotriva simplităţii unor măsuri aplicate şi, în special, împotriva acelor măsuri care, după cum se vede, nu ne-au protejat foarte tare. Că purtarea excesivă a măştilor, inclusiv în somn, nu a dus la rezolvarea infectării cu virusul respectiv", a declarat Buzatu.

Întrebat ce măsuri aplică pentru a se proteja de virus, liderul PSD a replicat:

"Aplic şi eu măsurile comune. Folosesc dezinfectante, nu stau chiar... am folosit şi masca dacă mă duc la adunări sau dacă intru în magazine. Pentru că nu cred că mă poate proteja eminamente, dar ţin cont de oameni şi nu vreau să îi jignesc adoptând o atitudine sfidătoare la adresa lor".

În replică, medicul Radu Tincu, de la Spitalul Floreasca, atrage atenţia, potrivit Digi24, că astfel de ieşiri nu fac decât să crească gradul de dezorientare.

"Pandemia şi pierderea controlului, însăşi această scindare a societăţii în care sunt tabere pro şi contra măsurilor nu fac decât să crească gradul de dezorientare într-un moment în care mai putem face ceva. Chiar dacă se vor institui măsuri severe de carantină este nevoie de două-trei săptămâni ca să poţi stinge un focar", a precizat medicul, care a adăugat că nimeni nu a spus că masca va opri pandemia, ci că este vorba despre măsuri care pot reduce transmiterea virusului.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?