Două persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite în urma unor împuşcături petrecute în noaptea de vineri spre sâmbătă în centrul capitalei Oslo, informează AFP şi Reuters, citând poliţia norvegiană.

Focuri de armă în OsloFoto: Captura de ecran Youtube

"A fost confirmată moartea a două persoane în urma împuşcăturilor. Sunt mai mulţi răniţi grav". Un suspect a fost arestat şi au fost recuperate două arme, a declarat poliţia.

Împuşcăturile s-au produs în jurul orei locale 01:00 (23:00GMT) în trei locuri apropiate din centrul capitalei norvegiene: clubul gay London Pub, clubul de jazz Herr Nilsen şi un punct de vânzare pentru mâncare la pachet. Nu a fost imediat clar care a fost motivul atacului.

"În total, 14 persoane primesc îngrijiri din partea personalului sanitar. Trei persoane sunt grav rănite", a declarat şeful operaţiunilor poliţiei, Tore Barstad, citat de postul de radio NRK.

"Totul indică acum că a fost o singură persoană care a comis această faptă", a spus el. "Am văzut un om venind cu o geantă, a luat o armă şi a început să tragă", a declarat Olav Roenneberg, jurnalist NRK, care se afla la faţa locului în momentul în care au avut loc împuşcăturile.

Spitalul din Ullevaal a primit şase răniţi a căror stare nu este cunoscută, a anunţat un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar din Oslo la postul TV2. Elicopterele au survolat centrul capitalei în timp ce sirenele ambulanţelor şi ale maşinilor de poliţie s-au auzit în întreg oraşul. În Olso urmează să aibă loc sâmbătă parada comunităţii LGBT, Pride Parade. (Agerpres)