VIDEO În care sistemul antitanc ucrainean RK-3 Corsar distruge unul după altul mai multe vehicule rusești

VIDEO În care sistemul antitanc ucrainean RK-3 Corsar distruge unul după altul mai multe vehicule rusești

O înregistrare video publicată pe rețelele de socializare arată cum militari ai Gărzii Naționale a Ucrainei lovesc și distrug pe rând mai multe vehicule ale armatei ruse.

Vehiculele rusesti distruse de Garda Nationala a UcraineiFoto: Captura video

Înregistrarea ar fi fost filmată în Donbas, militarii ucraineni folosind sisteme portabile de rachete antitanc RK-3 Corsar de producție autohtonă, la fel ca mai faimosul sistem Stugna-P.

Imaginile arată cum mai multe vehicule rusești ce circulă în coloană, inclusiv ceea ce par a fi blindate, sunt lovite pe rând, în timp ce altele trec rapid pe lângă ele.

Cum funcționează sistemele antitanc ucrainene RK-3 Corsar

Sistemele Corsar sunt rachete antitanc portabile proiectate pentru a distruge atât ținte staționare cât și, după cum arată de altfel imaginile, unele aflate în mișcare. Ele pot fi folosite împotriva împotriva unor vehicule terestre dar și elicoptere.

În funcție de distanță, focosul folosit de rachete poate penetra blindajul unor tancuri medii rusești precum T-72 A. RK-3 Corsar beneficiază de asemenea de ghidare cu infraroșu care permite folosirea sa pe timp de noapte.

Sistemul poate fi armat inclusiv cu focoase cu dispersie pentru a ataca poziții ale infanteriei.

Forțele armate au testat pentru prima dată sistemul RK-3 Corsar în 2013, el intrând oficial în dotarea acestora patru ani mai târziu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…