VIDEO În Grecia, vacanțele vor fi mai scumpe și au fost anunțate reguli noi pentru turiști

VIDEO În Grecia, vacanțele vor fi mai scumpe și au fost anunțate reguli noi pentru turiști

Avalanșa de turiști din Grecia duce la reguli noi. Aglomerația de pe plaje nu va mai exista, speră autoritățile, în urma unor noi măsuri adoptate de țara în care anual ajung peste un milion și jumătate de români. Pe plaje vor fi amplasate mult mai puține șezlonguri decât până acum. Totodată, se măresc prețurile pentru o vacanță în Grecia.

Iulia Bălăianu, jurnalist Digi24: Anul acesta imaginile plajelor supraaglomerate ar putea dispărea și asta deoarece conform unei noi legi, doar 30% din suprafața fiecărei plaje poate fi ocupată de șezlonguri. Restul trebuie să rămână liberă și gratuită pentru turiștii care doresc să stea la soare pe propriul prosop. Iar dacă vorbim de ariile naturale protejate, atunci șezlongurile pot ocupa doar 15% din plajă.

Premierul Greciei a mai spus și că se va asigura o distanță de cel puțin 4 metri de la mare la primul șezlong. Și pentru că vor fi mai puține șezlonguri vor fi și prețuri mai mari. Dacă anul trecut plăteam pe două șezlonguri și o umbrelă între 10 și 15 euro, antreprenorii greci estimează că prețurile vor crește cu cel puțin 10 procente în această vară.

Și băuturile vor fi mai scumpe pe plajă. Barurile vor mări prețurile cu aproximativ 50 de cenți sau un euro tot pentru că vor avea mai puține șezlonguri disponibile.

Nu în ultimul rând, cei care au grijă de plaje vor avea obligații mai stricte. Printre acestea: să întrețină curățenia permanent, să angajeze un salvamar și să asigure accesul persoanelor cu dizabilități.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?