VIDEO În premieră, Sagrada Familia și-a luminat toate cele patru turnuri ale evangheliștilor

VIDEO În premieră, Sagrada Familia și-a luminat toate cele patru turnuri ale evangheliștilor

Celebra Sagrada Familia din Barcelona a luminat duminică încheierea construcției Turnurilor Evangheliștilor cu care monumentul se îndreaptă spre finalul construcției sale inițiate în urmă cu 141 de ani, relatează AFP.

Sagrada Familia lumineaza turnurile evanghelistilorFoto: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Ultimele două dintre cele patru turnuri înalte de 135 de metri, cele dedicate evangheliștilor Matei și Ioan, au fost finalizate la sfârșitul lunii septembrie, odată cu instalarea în vârful acestora a imenselor construcții albe în formă de bust uman, respectiv de vultur.

Celelalte două, dedicate evangheliștilor Luca și Marcu, care sunt reprezentate în vârf de sculpturile unui bou și a unui leu, au fost finalizate anul trecut.

Remarcabila biserică proiectată de arhitectul catalan Antoni Gaudí completează astfel ansamblul dedicat evangheliștilor.

Pentru a sărbători evenimentul, Arhiepiscopul Barcelonei, ​​Juan José Omella, a binecuvântat duminică după-amiază aceste structuri situate în partea centrală a bazilicii, care au fost apoi iluminate pentru prima dată.

După finalizarea în 2021 a Turnului Mariei care, cu cei 138 de metri ai săi, va fi al doilea ca înălțime din bazilică, și a complexului Evangheliștilor, nu mai rămâne decât finalizarea Turnului lui Iisus Hristos.

Proiectat de Gaudí pentru a fi cel mai înalt punct al Sagrada Família, la 172,5 metri, constructorii plănuiesc să finalizeze Turnul lui Hristos în 2026, dată care coincide cu centenarul morții arhitectului.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”