VIDEO În timpul retragerii din Herson, soldații ruși au fost împușcați de proprii camarazi

VIDEO În timpul retragerii din Herson, soldații ruși au fost împușcați de proprii camarazi

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare a surprins momente dramatice în timpul retragerii rusești de pe malul de vest al Niprului în Herson, arătând cum soldați ai Moscovei au tras asupra propriilor camarazi în timpul operațiunilor de evacuare.

Soldatii rusi au fost impuscati de proprii camaraziFoto: Captura video

Înregistrarea arată cum soldații ruși aflați pe malul de vest al Niprului distrug ambarcațiunile de aici pentru a nu cădea în mâinile ucrainenilor după evacuare.

Soldații par destul de relaxați, ceea ce ar putea sugera că aceste operațiuni au avut loc cu câteva zile înainte ca retragerea să intre pe ultima sută de metri, când numeroase relatări apărute pe rețelele de socializare rusești au vorbit despre instaurarea panicii în rândul militarilor Moscovei.

Însă imediat după ce soldații ruși deschid focul asupra uneia dintre ambarcațiuni pentru a o scufunda, camarazii lor aflați pe celălalt mal al Niprului încep să tragă în ei.

Nu este clar de ce soldații ruși au încercat să distrugă motorul bărcii cu foc de calibru mic, când chiar ei vorbeau între ei de folosirea unor grenade pentru a scufunda ambarcațiunile și se vede că au aruncat deja una într-o barcă.

„- Opriți-vă, suntem ai voștri!”, cere unul dintre soldații ruși în mod repetat fără succes. Unul dintre militarii aflați la bord pare rănit încă de la prima rafală trasă asupra bărcii. Panica se instaurează rapid în rândul trupelor de invazie când acestea văd că tirul de pe celălalt mal nu se oprește, toți soldații începând să strige cu disperare că sunt ruși.

Scene haotice în timpul retragerii rușilor din Herson

Militarii ruși aflați în barcă se dau bătuți în cele din urmă și încearcă să fugă din calea focului, vorbind cu disperare între ei:

„- Ia-o la dreapta!

- Spune-mi unde! Spune-mi unde!

- La dreapta!

- Spune-mi unde!

- Aici!

- Spune-mi unde!

- Trage-te să pot să văd!

- Către mal!

- Retardatule, acolo-i Hersonul!”.

Bilanțul publicat duminică de armata ucraineană afirma că în cele două săptămâni premergătoare retragerii rusești din Herson forțele armate rusești au înregistrat pierderi record de aproape 10.000 de militari și sute de tancuri și blindate.

Ministerul rus al Apărării a anunțat vinerea trecută că a finalizat retragerea de pe malul de vest al râului Nipru, susținând că niciun militar și nicio piesă de echipament militar nu a fost lăsată în urmă. Înregistrări video apărute ulterior pe rețelele de socializare au contrazis această versiune a evenimentelor.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina