VIDEO Încă 1200 de soldați trimiși la Wuhan după ce numărul deceselor a început să crească din nou! Traficul aerian a scăzut dramatic

VIDEO Încă 1200 de soldați trimiși la Wuhan după ce numărul deceselor a început să crească din nou! Traficul aerian a scăzut dramatic

Încă 1200 de soldați trimiși la Wuhan după ce numărul deceselor a început să crească din nou! Traficul aerian a scăzut dramatic.

Numărul de noi cazuri de coronavirus din provincia chineză Hubei a reînceput să crească luni, după două zile de scădere, autoritățile impunând noi restricții dure de circulație pentru a preveni răspândirea epidemiei ce a ucis până acum aproape 1.800 de oameni, transmite Reuters. Efectele economice ale coronavirusului sunt tot mai evidente, a treia economie a lumii, Japonia, fiind în pragul recesiunii, iar avansul economiei Chinei încetinind puternic.

Cele mai importante informații de luni, LIVETEXT pe Comisarul.ro:

13.38 Thailanda a înregistrat încă un caz de coronavirus, numărul infecțiilor din țară ajungând la 35

12.37 Cupa Davis: Echipa Chinei nu poate ajunge în România, din cauza epidemiei de coronavirus

11.57: Restricțiile de circulație impuse de autoritățile chineze din cauza coronavirusului, dar și reticența turiștilor au dus la scăderea dramatică a traficului aerian în China. Astfel, două treimi din avioanele companiilor aeriene chineze sunt consemnate la sol, potrivit datelor Financial Times.

Diminuarea semnificativă a numărului de zboruri în spațiul aerian al Chinei se vede din comparația făcută de un utilizator Twitter între traficul aerian dintr-o zi obișnuită dinaintea crizei coronavirusului (12 noiembrie 2019) și traficul din 14 februarie.

Scăderea numărului de zboruri va avea un impact major asupra companiilor de dimensiuni mici din China, potrivit Financial Times. Dacă cei trei mari operatori aerieni (Air China, China Eastern Airlines și China Southern Airlines) sunt suficient de puternice pentru a rezista crizei, micii transportatori sunt extrem de vulnerabili. De asemenea, mulți dintre piloți au fost trimiși în concediu fără plată.

11.41 Oficialii japonezi au confirmat încă 99 de cazuri de infecție cu coronavirus pe nava de croazieră Diamond Princess, totalul ajungând la 454, printre cei testați pozitiv și duși la spital fiind și un român.

11.28 Cei 28.000 de amatori înscriși la Maratonul de la Tokyo nu vor putea participa la competiție. Evenimentul de pe 1 martie va fi limitat la cei 176 de alergători de elită, împreună cu 30 de atleți în cărucioare (Guardian)

10.17 Dintre cei 300 de cetățeni americani evacuați cu avionul de pe nava de croazieră din Japonia, 14 au fost testați pozitiv cu coronavirus. Ei au fost informați de acest fapt înainte să se urce în avion, ei fiind izolați în aeronavă de ceilalți pasageri

10.05 Australia va evacua peste 200 de cetăţeni australieni aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess aflat în carantină în portul japonez Yokohama din cauza coronavirusului, a anunţat luni premierul Scott Morrison, citat de Reuters. Morrison a precizat că pasagerii vor pleca miercuri şi vor fi transportaţi în nordul Australiei, unde vor rămâne în carantină alte 14 zile.

Peste 350 de pasageri aflaţi la bordul Diamond Princess au fost depistați cu coronavirus, printre aceştia numărându-se 24 de australieni. La bordul navei se află și 17 români, unul dintre ei fiind depistat cu coronavirus și transportat la spital.

09.44 Xiaogan, un oraș cu 5 milioane de locuitori aflat la 60 km de Wuhan, a interzis locuitorilor să iasă din casă.

09.19 Armata chineză a trimis luni, în Wuhan, încă 1.200 de persoane din rândul personalului său sanitar, după ce, săptămâna trecută, 2.600 de medici militari au ajuns în epicentrul epidemiei.

09.11 China ia în considerare amânarea sesiunii parlamentare din luna martie.
----------------
În Hubei, epicentrul epidemiei, autoritățile au raportat 1.933 de cazuri noi și încă 100 de decese consemnate în ziua de duminică, cel mai redus bilanț al deceselor de după 11 februarie. Astfel, numărul de noi cazuri a crescut, dar numărul celor morți din cauza bolii a scăzut de la 139 la 100.

Aproape 90% dintre noile cazuri sunt în capitala provinciei, Wuhan, un oraș cu 11 milioane de locuitori.

Pe teritoriul Chinei continentale, potrivit autorităților, numărul de cazuri a urcat cu 2.048, până la 70.548, fiind consemnate până acum 1.770 de decese.

Autoritățile sanitare din China au susținut, duminică, faptul că scăderea, două zile la rând, a numărului de cazuri confirmate, arată că eforturile de limitare a răspândirii virusului aduc rezultate, dar experții internaționali consideră că este prea devreme să putem spune că epidemia a trecut deja de momentul de apogeu.

Dintre cele peste 70.000 de cazuri din China continentală, aproape 11.000 au fost tratate, iar pacienții au fost trimiși acasă. În afara Chinei au fost consemnate până acum peste 500 de cazuri și 5 decese.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …