Pompierii intervin sâmbătă dimineaţă pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la acoperişul restaurantului „Taverna Racilor” din Snagov, care îi aparține lui Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, scrie Hotnews .

Incendiul a cuprins acoperișul clădirii și nu există victime.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un restaurant din Snagov, zona pontonului. Au fost alertate 9 autospeciale de stingere, SMURD, descarcerare. Nu sunt victime. Arderea se manifesta generalizat la nivelul acoperișului. Acționăm cu autoscara pentru stingere de la înălțime și de pe două laturi ale clădirii”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Conform ISU, a existat riscul de extindere a flăcărilor la pădurea din apropiere.

Rețeaua de restaurante „Taverna Racilor” îi aparține omului de afaceri Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”.

El a reacționat pe TikTok, sâmbătă dimineață, spunând că „a ars din temelii toată locația” și că există doar pagube materiale: „Asta este, a luat foc, se face la loc, viața merge îaninte”.

În luna septembrie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a închis pentru o perioadă de la 6 luni la un an restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după ce a găsit nereguli și au aplicat amenzi la toate controalele pe care le-au făcut pe parcursul verii. ANPC, care a făcut acest anunț, a publicat imagini cu scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină în bucătăria localului. Restaurantul nu avea nici autorizație de la primărie, spunea ANPC.

Tot în acea perioadă, ANPC a anunțat că restaurantul Taverna Racilor din Timişoara a fost amendat cu 15.000 de lei de către comisarii de la Protecţia Consumatorului, care au dispus oprirea temporară a activităţii, după ce au găsit peşte şi fructe de mare ţinute în condiţii neigienice sau păstrate la decongelat în cutii în care se afla lichid scurs din decongelare. În urma controlului, a rezultat că restaurantul funcţiona fără autorizaţie de la Primăria Timişoara, conform ANPC.