VIDEO Incendiu misterios la o centrală electrică din Rusia inaugurată recent/Pagubă de 500 milioane de dolari

VIDEO Incendiu misterios la o centrală electrică din Rusia inaugurată recent/Pagubă de 500 milioane de dolari

O centrală electrică recent inaugurată a fost distrusă de un incendiu devastator, sâmbătă, 30 aprilie. Există suspiciunile unui sabotaj intern.

Este vorba despre un incendiu de amploare care a izbucnit în departamentul de turbine al centralei TPP-2 Sahalin, situată în Orientul Îndepărtat al Rusiei, informează Ukrinform, citând Interfax.

„Angajaţii centralei au eliminat incendiul în secţia de turbine. Dar focul a izbucnit din nou, cu vigoare. Compartimentul turbinelor este pornit. Situaţia este agravată de vântul puternic din zonă”, potrivit serviciului de presă al autorităţilor regionale.

Pagubele în urma atacului sunt estimate la circa 500 de milioane de dolari.

Potrivit primelor date, nimeni nu a fost rănit. Sarcina de alimentare cu energie a Sahalin a fost preluată de staţia de turbină cu gaz Noglit CHP-1 de Sud Sahalin şi tot personalul GRES-2 a fost evacuat.

Guvernatorul regiunii Valeri Limarenko a spus că un elicopter al Ministerului Situaţiilor de Urgenţă va fi implicat în stingerea incendiului de la Sahalin GRES-2.

Parchetul Regiunii Sahalin investighează incendiul şi a luat măsuri de eliminare a acestuia, precum şi a alimentării corespunzătoare cu energie în regiune, scrie Adevarul.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...