VIDEO Incidente la Washington: Obama spune că violenţele de la Capitoliu sunt o "ruşine", dar nu reprezintă o "surpriză"

VIDEO Incidente la Washington: Obama spune că violenţele de la Capitoliu sunt o "ruşine", dar nu reprezintă o "surpriză"

Fostul preşedinte american Barack Obama a afirmat că violenţele de miercuri de la Capitoliu sunt un moment de "mare dezonoare şi ruşine" pentru SUA, dar nu reprezintă o "surpriză totală".



"Istoria va reţine pe bună dreptate violenţele de astăzi de la Capitoliu, instigate de un preşedinte în exerciţiu (Donald Trump - n.r.) care a continuat să mintă în legătură cu rezultate unor alegeri legitime, ca un moment de mare dezonoare şi ruşine pentru naţiunea noastră", a transmis Obama printr-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

"Însă ar însemna să ne păcălim singuri dacă le-am trata ca o surpriză totală", a adăugat fostul preşedinte democrat.

"De două luni, un partid politic şi ecosistemul media care îl însoţeşte au fost de prea multe ori reticenţi în a le spune susţinătorilor săi adevărul, şi anume că nu au fost alegeri extrem de strânse şi că preşedintele ales (Joe) Biden va fi învestit la 20 ianuarie", a mai scris Obama.

"Discursul lor fantezist s-a îndepărtat ca o spirală de realitate şi se bazează pe ani de resentimente sădite. Acum vedem consecinţele, stimulate într-un crescendo violent", a adăugat el.

Obama a mai precizat că liderii republicani au de ales între "a continua să meargă în jos pe acest drum şi să amplifice focurile dezlănţuite" şi "realitate" şi "primii paşi pentru stingerea flăcărilor".

"Ei pot alege America", a subliniat fostul lider de la Casa Albă, în mandatul căruia Joe Biden a fost vicepreşedinte.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…