VIDEO Incidente la Washington: Pence condamnă protestele violente, la reluarea şedinţei Senatului de certificare a victoriei lui Biden

VIDEO Incidente la Washington: Pence condamnă protestele violente, la reluarea şedinţei Senatului de certificare a victoriei lui Biden

Vicepreşedintele american Mike Pence a condamnat violenţele susţinătorilor preşedintelui Donald Trump care au invadat miercuri Capitoliul în încercarea de a bloca certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, în contextul în care Senatul şi-a reluat numărarea voturilor după o întârziere de mai multe ore, relatează AFP şi Reuters.



Într-un discurs susţinut în deschiderea şedinţei, Pence şi-a exprimat regretul pentru această "zi sumbră" şi a condamnat "violenţele".

"Nu aţi câştigat. Violenţa nu învinge niciodată", a spus vicepreşedintele cu referire persoanele care au răspuns la apelul lui Trump de a protesta faţă pierderea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

"Chiar şi după acte de violenţă şi vandalism fără precedent în acest Capitoliu, reprezentanţii aleşi ai poporului SUA s-au reunit din nou, în aceeaşi zi, pentru a apăra Constituţia", a subliniat Pence.

Clădirea Capitoliului a fost securizată, a mai precizat Pence, cerând Senatului să îşi reia munca.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?