VIDEO „Incidentul terifiant” din Londra în care au fost înjunghiați cinci oameni

VIDEO „Incidentul terifiant” din Londra în care au fost înjunghiați cinci oameni

Un „incident terifiant” a avut loc marți în nord-estul Londrei, a transmis Poliția Metropolitană (Met), adăugând că bărbatul de 36 de ani care a înjunghiat mai multe persoane cu o sabie a fost arestat.

Atac cu sabie în LondraFoto: Captura Twitter

Potrivit unui comunicat al Met, incidentul, care conform primelor indicii nu este de natură teroristă, s-a petrecut dimineață când poliţiştii au primit apeluri conform cărora o maşină a lovit o casă în zona Thurlow Garden, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Primele informaţii au indicat că mai multe persoane au fost înjunghiate cu o armă albă de un bărbat , care a atacat şi doi poliţişti.

Serviciul de Ambulanţă din Londra a declarat ulterior pe platforma X că personalul său medical a tratat „cinci persoane la faţa locului şi i-a dus pe toţi la spital", unde primesc tratament, dar că starea lor de sănătate nu este cunoscută. Din cei cinci oameni care au primit îngrijiri medicale, doi sunt poliţişti.

Poliția vorbește de un „incident terifiant”

O înregistrare video difuzată de presa britanică îl arată pe presupusul autor al atacului, un bărbat cu barbă şi purtând un hanorac ocru cu glugă, în timp ce mergea cu o sabie mare (în stilul unei katane japoneze) în mână.

De asemenea, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu momentul în care polițiștii vin la fața locului și se apropie de suspect.

„Acesta trebuie să fi fost un incident terifiant pentru cei implicaţi. Ştiu că întreaga comunitate se simte şocată şi alarmată", a declarat subcomisarul Ade Adelekan.

Poliția a precizat că suspectul a atacat mai mulți cetățeni și doi ofițeri.

„Acesta trebuie să fi fost un incident terifiant pentru cei în cauză. Știu că întreaga comunitate se va simți șocată și alarmată", a declarat subcomisarul adjunct al Poliției Metropolitane, Ade Adelekan.

„Nu credem că există vreo amenințare în curs de desfășurare la adresa comunității în general”. Forțele de ordine au declarat că incidentul nu pare să aibă legătură cu terorismul și că nu caută alți suspecți.

„Sunt informat în mod regulat cu privire la incidentul din această dimineață de la gara Hainault. Gândurile mele sunt alături de cei care au fost afectați”, a declarat ministrul britanic de interne James Cleverly pe X.

Ce au povestit martorii pentru tabloidele britanice

Tabloidele britanice, precum The Sun, au scris și ele că sunt șocante imaginile de la fața locului, cu bărbatul care umblă pe străzi cu sabia de samurai în timp ce unii trecători scot strigăte îngrozite.

Un localnic, care nu a dorit să i se spună numele, a declarat pentru The Sun că se afla vizavi de locul unde a avut loc arestarea.

Bărbatul a povestit că a văzut cinci polițiști imobilizându-l pe bărbat la pământ în timp ce acesta urla, apoi a fost dus în spatele unei dube: „L-au doborât la pământ. Avea o sabie de samurai.”

Evelina Deliu, o studentă în vârstă de 20 de ani, a declarat pentru The Sun: „Când m-am trezit, m-am uitat pe fereastră. „Poliția striga «jos, jos».

„Strigau la el să nu mai opună rezistență. A fost nevoie de șase sau șapte persoane pentru a-l pune jos, plus o doamnă (polițistă) de asemenea.

„A fost pus la pământ imediat după aceea. Încercau să îl lege și să îi pună cătușe. Își mișca picioarele și încerca să scape. L-au dus pe sus până la mașină... pentru că era legat, a trebuit să fie cărat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?